Elevii maramureşeni vor beneficia de mult aşteptatul program "Cornul şi laptele"

Elevii maramureşeni vor beneficia de mult aşteptatul program "Cornul şi laptele"

Mult aşteptatele cornuri şi lapte vor ajunge în sfârşit la elevii maramureşeni. După mai multe amânări, ieri s-au semnat contractele cu furnizorii în Programul „Laptele şi cornul” astfel că  elevii şi părinţii nu mai au motive de îngrijorare. Laptele pentru elevii sigheteni  va fi furnizat de o firmă de profil din Baia Mare, în ceea ce priveşte produsele de panificaţie pentru zona Sighet,Tisa,Mara şi Cosău contractul a fost semnat cu o firmă din Dragomireşti.
Şi în acest an preşcolarii de la grădiniţele cu program normal şi elevii claselor I-VIII vor beneficia de programul “Laptele şi cornul”. La o lună după debutul anului şcolar 2012-2013, Consiliul Judeţean Maramureş, a semnat contractul cu furnizorii produselor. Pavel Filip , purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Maramureş ne-a declarat că în cel mai scurt timp laptele şi cornurile vor ajunge la elevi, părinţii şi învăţăceii nu au motive de îngrijorare.Întârzierile au fost cauzate de faptul că firmele ofertante nu au depus la termen ofertele pentru licitaţie. 
Potrivit informaţiilor furnizate, laptele va fi distribuit în întreg judeţul de o firmă de profil din Baia Mare, iar pentru produsele de panificaţie, contracte au fost semnate, pentru zona Sighet,Tisa, Mara, Cosău, cu o societate din Dragomireşti, în zona Borşa,Valea Vişeului, Valea Izei cu o firmă din Borşa şi una din Vişeu. În Târgu Lăpuş,Baia-Sprie,Copalnic, Baia Mare şi Seini va face livrări o brutărie din Baia Mare, iar în zona Chioar, Codru, o societate din Buciumi.
 Pavel Filip purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Maramureş ne-a declarat  că în perioada următoare pe lângă lapte şi corn, elevii urmează să primească şi mere, pe o perioadă limitată însă, în pofida faptului că în acest an pomii fructiferi au avut de suferit de pe urma secetei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.