Efectele crizei economice: Spania, pregătită să ceară ajutor financiar din zona euro

Efectele crizei economice: Spania, pregătită să ceară ajutor financiar din zona euro

Spania este pregătită să ceară ajutor financiar statelor din zona euro, astfel încât Banca Centrală Europeană (BCE) să poată începe achiziţiile de obligaţiuni, dar o solicitare este întârziată de situaţia altor state din uniunea monetară, a declarat un oficial de la Madrid.Madrid a identificat o formulă acceptabilă pentru cererea de ajutor financiar, o schimbare semnificativă a poziţiei faţă de această vară, şi aşteaptă să fie rezolvaţi factori externi, precum modul în care vor fi influenţate ţări membre ca Italia, informează Financial Times.
 Un oficial din Ministerul Economiei şi Finanţelor a declarat că Spania nu are nevoie de noi fonduri de la Mecanismul European de Stabilitate, fondul de urgenţă al zonei euro, dar nu va avea probleme în a cere o linie de credit pentru a întruni condiţiile BCE pentru achiziţiile de obligaţiuni .
Înainte de a putea transmite solicitarea, va fi necesar un acord asupra coordonării cu partenerii europeni ai Spaniei. Anterior, percepţia pieţelor financiare era că unul dintre principalele motive ale întârzierii era reticenţa guvernului de la Madrid de a cere sprijin.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.