E NEVOIE DE BANI: Resursele financiare, o problemă cu care se confruntă echipa de fotbal Avântul Bârsana

E NEVOIE DE BANI: Resursele financiare, o problemă cu care se confruntă echipa de fotbal Avântul Bârsana

 Echipa de fotbal Avântul Bârsana, ajunsă cunoscută la nivel național după ce a jucat cu Steaua în Cupa României, are planuri mari. Primarul comunei Bârsana și antrenorul echipei își dorește să meargă mai departe în ceea ce privește sportul însă problema financiară le stă în cale fotbaliștilor.

Echipa Avântul Bârsana are rezultate bune, însă are nevoie și de susținere financiară întrucât cheltuielile sunt destul de mari. 
 „Cu siguranță planuri sunt însă aici ne împiedicăm de problemele principale, infrastructura de care dispunem în momentul de față cât și problema financiară. În campionatul în care jucăm acuma la nivel de județ, să știți că aceste costuri sunt destul de ridicate având în vedere că arbitrajele trebuie plătite atunci când jucăm pe teren propriu, deplasări, cheltuielile la AJF cu toate vizele anuale”, a explicat Teodor Ștefanca, primarul comunei Bârsana.
Atunci când este finanțată din bugetul local, suma necesară echipei de fotbal presupune un efort financiar, spune edilul.
 „Eu zic că o echipă s-ar putea întreține cu un buget de aproximativ 50 000 lei anual. Este o sumă destul de mărișoară din bugetul unei comune. Nu dispunem de acest buget, cu siguranță avem nevoie de sponsori și avem lângă echipă oameni din Bârsana cu potențial financiar care ne-au fost alături până acuma și sperăm că vor fi și în continuare”, a precizat Teodor Ștefanca.
În ceea ce privește investițiile în sport, primarul spune că a făcut demersuri pentru a construi o sală de sport în Bârsana și că își dorește ca în viitor să existe în localitate și un complex sportiv.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.