DIN OFICIU: Avocatul Poporului s-a sesizat în cazul unui arădean care are o pensie de 39 de lei

DIN OFICIU: Avocatul Poporului s-a sesizat în cazul unui arădean care are o pensie de 39 de lei

Avocatul Poporului s-a sesizat şi face o anchetă în cazul unui bărbat cu grad de handicap din Arad, care primeşte o pensie de doar 39 de lei pe lună. Potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de Avocatul Poporului, ancheta are loc în cazul unui bărbat cu grad de handicap din Arad care primeşte o pensie de doar 39 de lei pe lună.
Sesizarea din oficiu şi ancheta vizează posibila încălcare a două articole din Constituţie privind nivelul de trai şi protecţia persoanelor cu handicap.
Conform informaţiilor din mass-media, bărbatul, cu un braţ amputat şi trei copii în îngrijire, primeşte de la stat o pensie de handicap foarte mică.
Comisia care a evaluat cazul său nu i-a dat dreptul la însoţitor, conform celor relatate în presă, arată Avocatul Poporului.
Potrivit presei arădene, Mihai Cin, de 47 de ani, s–a mutat cu familia din judetul Maramureş în Chişlaca, în urmă cu 20 de ani, pentru că spera la o viaţă mai bună. El muncise ca lucrător forestier, însă anul trecut, în timp ce se afla la tăiat de lemne, un coleg a doborât un copac care a căzut direct peste bărbat. Pomul i-a zdrobit braţul drept, iar medicii i l-au amputat.
Presa locală susţine că în primele şase luni bărbatul a primit pensie de handicap de 340 de lei lunar şi drept la îngrijitor personal remunerat, după care Comisia de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap a decis că nu mai suferă de handicap grav, ci mediu, pensia fiind stabilită la 39 de lei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.