DIICOT: Sorin Ovidiu Vântu şi Liviu Luca, urmăriţi penal pentru delapidare şi spălare de bani

DIICOT: Sorin Ovidiu Vântu şi Liviu Luca, urmăriţi penal pentru delapidare şi spălare de bani

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu, liderul de sindicat Liviu Luca şi membrii ai conducerii PSV Company SA (fosta Petrom Service SA) au fost puşi sub învinuire de procurorii DIICOT pentru săvârşirea infracţiunilor de iniţiere, constituire a unui grup infracţional organizat, delapidare cu consecinţe deosebit de grave şi spălare de bani.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, procurorii au început urmărirea penală faţă de Liviu Luca, Gheorghe Şupeală, Ioan Bohâlţeanu, Nicolae Tănăsescu, Elena Petrovici, Gabriel Valentin Comănescu, Florin Radu Ciocănelea, Emil Nache, Zizi Anagnastopol, în calitate de reprezentanţi ai conducerii executive a SC PSV Company SA (fosta SC Petrom Service SA) şi membri ai Consiliului Director al Asociaţiei Salariaţilor din cadrul SNP Petrom SA – Petrom, precum şi faţă de Sorin Ovidiu Vântu şi Octavian Ţurcan, în calitate de împuterniciţi ai societăţilor off – shore Comac Ltd., Stone Com Ltd şi Elbahold Ltd, pentru săvârşirea infracţiunilor de iniţiere, constituire a unui grup infracţional organizat, delapidare cu consecinţe deosebit de grave şi spălare de bani.

Procurorii susţin că învinuiţii au constituit un grup infracţional organizat, care a acţionat în scopul delapidării patrimoniului Asociaţiei Salariaţilor din cadrul SNP Petrom SA – Petrom, în modalitatea însuşirii, pentru societatea nerezidentă Elbahold Ltd., a unei părţi din activul patrimonial pe care-l deţinea, fapt realizat prin diminuarea participaţiei deţinute la Petrom Service SA, de la 50% la 25% din acţiunile emise. Pentru realizarea acestui obiectiv au fost utilizate sume de bani aparţinând Asociaţiei Salariaţilor din cadrul SNP Petrom SA – Petrom şi ale membrilor acesteia. Urmare a activităţii infracţionale, patrimoniul Asociaţiei Salariaţilor din cadrul SNP Petrom SA – Petrom a fost prejudiciat cu suma de aproximativ 12.000.000 euro.

În perioada 31 iulie – 20 august 2012 învinuiţilor le-a fost adusă la cunoştinţă învinuirea, în prezenţa apărătorilor aleşi.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.