DESCOPERIRE: Un băiat a descoperit o statuetă veche de 3.400 de ani

DESCOPERIRE: Un băiat a descoperit o statuetă veche de 3.400 de ani

 Un băiat israelian de șapte ani a descoperit din întâmplare o statuetă veche de 3.400 ani, în timpul unei excursii cu prietenii la situl arheologic Tel Rehov, din nordul Israelului, relatează AFP și publicația israeliană Jerusalem Post.

Or, Greenhut și prietenii săi, însoțiți de un adult, urcau o movilă din situl arheologic în această săptămână, atunci când băiatul a descoperit o figurină de lut acoperită de pământ.
Figurina reprezenta o femeie nud cu contururi grațioase și mâinile pe lângă corp și a fost realizată prin presarea lutului într-o matriță.
"Este tipică pentru cultura cananeeană a secolelor XV-XIII înaintea erei noastre", a declarat Amihai Mazar, profesor emerit la Universitatea Ebraică și directorul săpăturilor arheologice de la Tel Rehov. Unii oameni de știință cred că aceste figurine reprezentau femei în carne și oase, în timp ce alții sunt de părere că este vorba de o reprezentare a zeiței fertilității, Astarte, cunoscută din surse cananeene și din Biblie, a completat el.
"Această figurină a aparținut, fără îndoială, unui locuitor al orașului Rehov, aflat la acel moment sub conducerea faraonilor egipteni", a explicat Mazar.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.