DESCINDERI – Fraudă de peste 2,2 milioane de euro. Sunt cercetaţi 9 suspecţi, patroni ai unor firme din Maramureș

DESCINDERI – Fraudă de peste 2,2 milioane de euro. Sunt cercetaţi 9 suspecţi, patroni ai unor firme din Maramureș

Poliţia Capitalei – Serviciul de Investigare a Fraudelor, cu sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii, pune în executare 14 autorizaţii de percheziţie şi 13 mandate de aducere, în Bucureşti şi în judeţul Maramureş.

Acţiunea poliţiştilor bucureşteni este coordonată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 şi este sprijinită de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Maramureş. Percheziţiile au fost dispuse în urma cercetărilor efectuate de ofiţerii de investigare a fraudelor de la Poliţia Capitalei, într-un dosar penal ce priveşte săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu contra intereselor publice – în formă continuată şi instigare la abuz în serviciu contra intereselor publice – în formă continuată. În cadrul acestui dosar sunt cercetaţi 9 suspecţi.. În fapt, o parte din persoanele cercetate au obţinut contracte de achiziţii publice în valoare de peste 2,2 milioane de euro, fără a fi respectate prevederile legale. Contractele au fost obţinute cu sprijinul unor funcţionari care lucrează într-o instituţie publică, în perioada august – septembrie 2012.

UPDATE: Printre persoanele duse la poliţie se află şi fratele senatorului maramureşean, Ghoerghe Mihai Bârlea, Vasile Bârlea.

Acţiunea organelor de poliţie care a avut loc în această dimineaţă este coordonată de către Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti şi este sprijinită de căre Inspectoratul Judeţean de Poliţie Maramureş.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.