DEMERSURI: Primăria Oncești așteaptă răspuns la numeroase proiecte depuse pentru a obține finanțare

DEMERSURI: Primăria Oncești așteaptă răspuns la numeroase proiecte depuse pentru a obține finanțare

Primăria  Oncești își prioritizează domeniile pentru care trebuie accesate fonduri. În momentul de față administrația Oncești are depuse numeroase proiecte pentru a remedia problema legată de apă și canal, pentru asfaltări, dar și pentru a construi o sală de sport și un teren de sport.
Pe data de 31 martie Primăria Oncești a făcut recepția lucrărilor la Centrul de Informare Turistică Oncești, iar în prezent administrația publică pregătește documentația pentru dotări Căminul Cultural. Proiecte importante s-au depus, spune edilul local, Matei Godja și pe AFIR, iar acuma se scriu câteva  proiecte destinate Programului Operațional Regional.
”Avem în lucru un proiect care vizează probleme foarte mari, cel legat de apă și canal. Proiectul trebuia să fie finalizat în 2016, dar am prelungit contractul cu firma de execuție. Proiectul e cu un aport de 40% în colaborare pe ADI, cu localitatea Bârsana, e o contribuție foarte mare pentru cele două primării ca să putem duce la bun sfârșit cam 50% din rețeaua de apă și canal a celor două comune. Am depus un proiect inclusiv pentru extinderea rețelei de apă și canal. E un proiect foarte vechi, din anul 2009. S-au făcut până în prezent doar 30% din lucrări și în urma unor discuții pe care le-am avut cu constructorul și primarul din Bârsana urmează să găsim calea cea mai bună pentru a contribui cu partea noastră de 40% pentru acel proiect. Valorea lui este mare, de 136 miliarde pentru cele două comune, din care 40% revine comunei Oncești și Bârsana”, arată primarul Matei Godja..
 Primăria Oncești așteaptă răspunss și pe un proiect depus pentru lucrări de asfaltare în comună.
”Avem depus proiect și pentru asfaltări și pentru alte lucrări care nu sunt luxuri, sunt necesități pentru care trebuie să ne luptăm să le facem, ca să se bucure toți cetățenii de condiții mai bune”, explică primarul.   
Tot în expectativă este și un proiect care solicită finanțare pentru a constuir un teren și o sală des port în comuna Oncești.
”S-a depus proiect și pentru o sală de sport și un teren de sport. Suntem pe ultima sută de metri cu demersul întăbulării unor terenuri, e un proces foarte greoi să poți să cumperi teren pe o instituție, acuma am primit actele de la Ministerul Apărării, nu am avut întăbulat nimic. Mai sunt ceva probleme, dar sperăm să le finalizăm cu bine în viitorul apropiat”, menționazeă Matei Godja.
 Primăria Oncești mai derulează și un proiect pentru măsurarea terenurilor agricole. Cu bani primiți de la stat, 150 000 de lei, fiecare primărie va trebui până în anul 2020 să treacă în cadastru toate terenurile agricole.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.