DEMERS PRIN SCURTMETRAJ: Despre incluziune socială, prin film

DEMERS PRIN SCURTMETRAJ: Despre incluziune socială, prin film

 În municipiul Baia Mare a avut loc azi proiecţia scurtmetrajului intitulat „Întreabă-mă ce mi s-a întâmplat”, urmată apoi de dezbateri pe baza celor vizionate. Cu o durată de 15 minute, filmul a fost realizat în cadrul proiectului „Incluziune prin film”, care are ca obiectiv promovarea şi implementarea unor modele alternative de incluziune socială pentru persoane vulnerabile.

Filmul este realizat în parteneriat cu Fundaţia Estuar, regizat de Bogdan Drumea, pe scenariul lui Katona Payer Peter și cofinanțat cu Asociația Fondului Cultural Național. 
Peter Katona Payer, autorul scenariului, spune că incluziunea prin film se poate realiza prin aducerea a două grupuri diferite împreună. 
”Am participat într-un proiect în care au adunat 20 de oameni de etnie romă împreună cu 20 de oameni de alte etnii și am petrecut o săptămână împreună. Și m-am gândit să fac un proiect asemănător în care am adus un grup de oameni vulnerabili împreună cu un grup de oameni ”normali”. Incluziunea se poate realiza nu doar prin film, ci și prin alte evenimente culturale. Important este ca aceste instituții culturale să permită și oamenilor vulnerabili să participe”, a spus scenaristul scurtmetrajului, Peter Katona Payer. 
Tânărul scenarist dorește să continue povestea scurtmetrajului ”Întreabă-mă ce mi s-a întâmplat”. Personajele principale sunt Daniel și Maria, care încearcă să se integreze în comunitate. În acest scurtmetraj, aceștia nu reușesc, motiv pentru care Peter Katona Payer dorește ca la anul să continue povestea. 
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.