Delegatie din Republica Moldova in schimb de experienta la SC VITAL SA

Delegatie din Republica Moldova in schimb de experienta la SC VITAL SA

 O delegatie din regiunea Cahul, Republica Moldova s-a aflat vineri intr-un schimb de experienta in municipiul Baia Mare. Delegatia formata din 35 de membri a fost formata din presedintele regiunii, primari, viceprimari, directori de servicii publice veniti in Romania pentru a afla mai mutle detalii despre regionalizarea serviciilor publice. Acestia au declarat ca efectueaza aceasta vizita in Romania pentru a fi pregatiti in momentul in care urmeaza sa acceseze fonduri pentru infrastructura si dezvoltarea serviciilor publice. La intalnirea de lucru care a avut loc la centrul Millennium au fost prezenti primarul municipiul Baia Mare, Catalin Chereches, presedintele Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara Adorean Zamfir, primarul localitatii Tautii Magheraus, Anton Ardelean, city managerul Vasile Barbul, iar din partea operatorului de apa si canalizare SC VITAL SA: directorul general adjunct Mircea Mecea, directorul juridic comunicare Radu Micle, directorul comercial Toma Maria, precum si reprezentanti ai SC APASERV Satu Mare.
 Edilii locali si reprezentantii operatorului au prezentat pe scurt modul de organizare al serviciilor publice de interes general: apa canal, salubritate, energie electrica, infrastructura precum si un scurt istoric al evolutiei acestor servicii si a relatiilor cu operatorii sau firmele care se ocupa de prestarea lor. 
 Stabilirea corecta a relatiilor dintre partile interesate, discutarea tuturor problemelor, punerea cetateanului pe primul loc, dar si nevoia de solidaritate si colaborare au fost ideile principale transimise oaspetilor. Acestia au fost sfatuiti sa fie atenti la specificul locului, la legislatie si la nevoile cetatenilor atunci cand vor trece si ei la regionalizare. Comunicarea cu partile interesate si implicate precum si popularizarea regionalizarii serviciilor si operarea acestora de catre o societate specializata sunt esentiale pentru reusita. In plus, schimburile de experienta si vizita la cei care deja au implementat aceste proceduri sunt extrem de folositoare. Toti cei prezenti de acord ca un operator unic, profesionist, exploateaza mult mai bine serviciul si in plus, administratiie locale sunt degrevate astfel de anumite indatoriri. De asemenea, absortia fondurilor europene pentru dezvoltare si modernizare depinde de existenta acestor operatori licentiati.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.