DECLARAȚII: Ce spun politicienii despre haosul din țară

DECLARAȚII: Ce spun politicienii despre haosul din țară

 Reacţii după aprobarea în Guvern a legii graţierii şi a modificării Codului Penal. Liderul social-democraţilor maramureşeni nu doreşte să comenteze, susţinând că el este preocupat mult de proiectele judeţului Maramureş. De cealaltă parte, liberalii cer demiterea guvernului şi organizarea alegerilor anticipate.

O şedinţă a Guvernului, la ceas de seară, a pus parcă România pe un butoi de pulbere. La scurt timp după ce s-a aflat decizia Guvernului, mii de oameni au ieşit azi-noapte în stradă. Apoi, au apărut şi reacţiile liderilor politici. La nivel local, spre exemplu, liderul PSD Maramureş, Gabriel Zetea, susţine că îl preocupă astăzi doar proiectele judeţului Maramureş şi că nu comentează ceea ce se întâmplă în ţară. Mai deschisă la declaraţii a fost însă Cornelia Negruţ, liderul ALDE Maramureş. 
„S-au făcut multe speculaţii cu privire la ordonanţele puse în dezbatere de executiv. Urgenţa unor astfel de măsuri era justificată de presiunea pe care o exercită iminența unei decizii pilot a CEDO cu privire la România şi la condiţiile de detenție din ţara noastră. Graţierea constituie una din soluţiile adoptate şi de alte state în vederea evitării unei asemenea situaţii. Un lucru este cert, şi anume că potrivit ordonanţei nu erau eliberaţi nici corupţii şi nici cei închiși pentru infracţiuni cu violenţă”, susţine preşedintele ALDE Maramureş, Cornelia Negruţ. 
De cealaltă parte, PNL solicită demisia Guvernului Grindeanu şi organizarea de alegeri anticipate .
„Abuzurile PSD nu mai pot fi tolerate. Românii i-au votat ca să ia măsuri în beneficiul lor, nu al corupților. PNL depune astăzi o moțiune de cenzură la adresa cabinetului Grindeanu pentru a sancționa derapajele de la democrație și atitudinea sfidătoare la adresa românilor și a valorilor statului de drept.  Facem apel la toți parlamentarii opoziției și la oamenii cinstiți, de bună credință din PSD, să susțină și să voteze această moțiune de cenzură pentru a salva împreună democrația din România”, a scris liberalul Ionel Bogdan pe pagina sa de Facebook. 
“Nu suntem de acord cu decizia Guvernului și considerăm că a fost o greșeală modificarea Codului Penal și a Codului de Procedură Penală prin ordonanță de urgență. UDMR își menține opinia și consideră că ambele Coduri să fie modificate în conformitate cu deciziile Curții Constituționale și strict în urma unei dezbateri în Parlament”, se menţionează într-un comunicat al UDRM. 
Totodată, preşedintele României, Klaus Iohannis, i-a solicitat premierului Sorin Grindeanu abrogarea OUG privind codurile penale. 
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.