CU GÂNDUL LA LOTUL NAȚIONAL: Peste 100 de tinere handbaliste au participat la Campionatul eurozonal junioare V

CU GÂNDUL LA LOTUL NAȚIONAL: Peste 100 de tinere handbaliste au participat la Campionatul eurozonal junioare V

 Peste 100 de fetițe visează să devină handbaliste la lotul național al României. Cele mai mici handbaliste au fost prezente duminică în Baia Mare la Campionatul eurozonal junioare V. Organizatorii au mari speranțe că vor descoperi tinere talente, având în vedere ca în competiție au intrat peste 100 de handbaliste din cinci localități. 

Peste 100 de handbaliste au fost prezente la turneul eurozonal junioare V. Legitimate la cluburi din Oradea, Cluj, Zalău, Sighetu Marmației și Baia Mare, micile sportive susțin că își doresc să pășească pe urmele jucătoarelor din lotul național al României, dându-le exemplu pe Melinda Geiger sau Cristina Neagu. 
”Practic handbal de trei ani, îmi place foarte mult și cred că e un sport foarte bun. Am câștigat multe trofee și medalii la echipa CSS 2. E mai bine să joci în echipă decât singur. Idolul meu e Cristina Neagu și sper să ajung ca și ea pe viitor”, a spus Anamaria. 
”Joc handbal de trei ani, îmi place foarte mult. Idolul meu este Cristina Neagu și vreau să devin handbalistă pe viitor”, a spus Maria. 
”Fac handbal de 4 ani jumate și îmi place foarte mult. După ce îmi termin lecțiile și ajung acasă, de obicei merg la antrenamente. Deseori avem campionate la sala Sporturilor și jucăm cu multe echipe, am obținut multe medalii de aur. Idolul meu este Cristina Neagu”, a adăugat o altă jucătoare de handbal. 
Organizatorii susțin că astfel de evenimente sunt binevenite pentru jucătoare. Asta pentru că le motivează și mai ales pentru că se formează o pepinieră de unde, peste câțiva ani, se vor putea forma și alege jucătoare care să intre chiar și în lotul național. Totul depinde însă de seriozitatea și de munca fetelor. 
”Pentru cei mici este o joacă de fapt, este duminica Floriilor și au venit părinții cu copiii lor la Sală, să se joace. E un lucru bun că se organizează astfel de competiții și de campionate, normal acesta este campionatul grupei de junioare V. O pepinieră pentru viitor, așa cresc ei, având idoli”, a declarat președintele CS Marta, Ioan Marta. 
O parte din handbalistele din Baia Mare au fost deja convocate la lotul național. Oana are 13 ani și susține că pentru prima data a făcut cunoștință cu acest sport la cinci ani. Bunicul a fost cel care i-a îndrumat pașii spre handbal. 
Încurajate de pe margine de către cei dragi, micile handbaliste sunt mândre de prestația pe care au avut-o. Acestea speră ca în scurt timp să devină renumite și mai ales să facă parte din lotul național de handbal al României.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.