CONTRABANDĂ: Peste 9.000 pachete ţigări confiscate de către poliţiştii de frontieră

CONTRABANDĂ: Peste 9.000  pachete ţigări confiscate de către poliţiştii de frontieră

 Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit şi confiscat, în cadrul unor acţiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, 9.713 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 88.700 lei.

În data de 29.02.2015, în jurul orei 8.00, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Valea Vișeului, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a identificat pe raza localităţii Crasna Vișeului o persoană de sex masculin în vârsta de 61 ani. La controlul efectuat asupra persoanei, au fost descoperite, ascunse pe corp, 393 pachete cu ţigări de  provenienţă ucraineană, în valoare de 3.500 lei.
 Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor, care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia, la finalizarea cazului urmând a se lua măsurile legale ce se impun.
În seara zilei de 29 februarie, în jurul orei 21.15, s-a prezentat în P.T.F. Siret, pe sensul de intrare în ţară, o femeie de cetăţenie ucraineană, în vârstă de 29 de ani, conducând un autoturism marca Volkswagen. 
Existând suspiciuni că aceasta transportă ţigări de provenienţă ucraineană, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra autoturismului, persoanei şi bagajelor.
Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în rezervorul autoturismului, cantitatea de 350 pachete de ţigări, marca Rothmans, de provenienţă ucraineană.
 Ţigările în valoare de 427 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar şoferiţa a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei.
Faţă de persoana în cauză s-a luat măsura interzicerii intrării în România pentru o perioadă de 5 ani, începând cu data de 29.02.2016.
În data de 29.02.2016, o patrulă a poliţiei de frontieră aflată în exercitarea atribuţiilor de serviciu a descoperit într-o zonă muntoasă împădurită mai multe colete cu ţigări ascunse sub crengi şi frunze uscate.
Poliţiştii de frontieră au dus ţigările la sediul sectorului unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 8.970 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 80.200 lei.
Ţigările au fost confiscate iar în continuare se fac verificări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.