CONFERINȚĂ: NASA anunţă noi descoperiri privind existenţa apei pe planete din spaţiul cosmic

CONFERINȚĂ: NASA anunţă noi descoperiri privind existenţa apei pe planete din spaţiul cosmic

Agenţia Spaţială Americană (NASA) va organiza joi, 13 aprilie, de la ora 21:00, ora României, o conferinţă de presă în cadrul căreia va prezenta descoperirile de ultimă oră făcute în spaţiul cosmic cu privire la oceanele existente pe alte planete, ceea ce ar putea "schimba planurile de explorare cosmică viitoare".
 "NASA va discuta noile rezultate privind oceanele planetare din sistemul nostru solar, obţinute de naveta spaţială Cassini şi Telescopul Spaţial Hubble, în cadrul unei conferinţe de presă care va acea loc joi, 13 aprilie, de la ora 14:00 (n.r. 21:00 ora României). Evenimentul va fi susţinut la sediul NASA din Washington şi va beneficia de prezenţa mai multor experţi din toată ţara", anunţă Agenţia Spaţială Americană pe propriul site.
Conferinţa urmează să fie transmisă în direct de reţeaua proprie de televiziune a NASA, dar şi pe pagina de internet a Agenţiei.
"Aceste noi descoperiri vor contribui cu informaţii la viitoare explorări ale planetelor cu oceane, inclusiv ma misiunea Europa Clipper a NASA, planificată să fie lansată în anul 2020, dar şi pentru o căutare mai extinsă a vieţii dincolo de Pământ", se mai arată în comunicatul NASA.
În cadrul unei conferinţe asemănătoare, care a avut loc în luna februarie, NASA a anunţat că a descoperit şapte planete care se aseamănă cu Terra şi pe care ar putea exista viaţă.
"Planetele se află foarte aproape una de cealaltă şi foarte aproape de stea, situaţie asemănătoare cu cea a lunilor planetei Jupiter", a declarat atunci Michaël Gillon, cercetător la Universitatea belgiană Liège.
"Totuşi, steaua este atât de mică şi de rece încât clima celor şapte planete este temperată, ceea ce înseamnă că ar putea avea anumite cantităţi de apă lichidă şi, prin extensie, poate chiar viaţă", a mai spus Gillon, şeful echipei internaţionale care a analizat datele NASA cu privire la una dintre planetele monitorizate.
În cadrul conferinţei anunţate pentru joi, 13 aprilie, cercetătorii se vor concentra pe propriul nostru sistem solar şi pe descoperirile făcute în ceea ce priveşte existenţa apei pe alte

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.