Concurs de tăiat lemne la Sighet, cu ocazia Săptămânii de Prevenire a Criminalităţii în Maramureş

Concurs de tăiat lemne la Sighet, cu ocazia Săptămânii de Prevenire a Criminalităţii în Maramureş

Forţa este utilă, violenţa nu! Sub acest slogan s-a desfăşurat astăzi la Sighetu Marmaţiei penultima activitate din cadrul Săptămânii de Prevenire a Criminalităţii în Maramureş şi anume un concurs de tăiat lemne. Activitatea a avut loc la Centrul de Fructe de Pădure din Sighet, unde cei înscrişi în concurs au dat dovadă de mult curaj şi motivaţie, premiul la care au râvnit fiind o drujbă.
Săptămâna prevenirii criminalităţii şi-a desfăşurat una dintre activităţi şi la Sighet, unde a avut loc un concurs de tăiat lemne la care a putut să participe oricine, cu condiţia să aibă 18 ani împliniţi. La deschiderea concursului, în cadrul discursului din partea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş, tinerii au fost îndrumaţi să spună stop violenţei şi să se comporte precum doi oameni îndrăgostiţi, adică cu foarte mult calm şi respect, pentru a fi permanent într-o stare de armonie.
„Acţiunea de astăzi are ca scop principal prevenirea infracţiunilor cu vilenţă şi a delictelor silvice. Este penultima zi din manifestarea Săptămâna Prevenirii Criminalităţii şi am ales Maramureşul Istoric pentru derularea acestui concurs de tăiat lemne, pentru că este o zonă în care ambele domenii de prevenire sunt de interes, dar şi pentru că oamenii de aici sunt puternici şi capabili să facă faţă unui astfel de concurs. Ne propunem astăzi să arătăm că forţa poate fi folosită şi fără violenţă”, ne-a declarat Cecilia Grozavu, Inspector principal IPJ Maramureş.
Concurenţii, în număr de 10, au fost supuşi la 3 probe care necesită abilităţi de mânuire şi control a echipamentelor necesare tăierii lemnelor. Aceştia s-au luptat pentru premiul cel mare, care constă într-o drujbă, dar şi pentru celelalte 2 premii, constând în echipamente destinate acestei activiţăţi.
Probele au fost destul de grele, însă concurenţii s-au desurcat destul de bine şi au luptat până în ultimul moment pentru premiul cel mare. Dacă unii s-au descurcat foarte bine, alţii în schimb, au întâmpinat şi dificultăţi, fiind chiar descalificaţi. Juriul acestui concurs a fost format din membri echipei naţionale de tăietori de lemne, STIHL Timbersports, care au cronometrat fiecare concurent în timpul probelor. La final, aceştia au susţinut o demonstraţie care i-a lăsat fără cuvinte pe participanţi, din cauza vitezei şi a îndemânării de care au dat dovadă.
Acţiunea de astăzi a fost susţinută şi de către elevii Grupului Şcolar Forestier Sighetu Marmaţiei, care au contribuit cu planşe având mesaje precum “Violenţa este arma celor slabi”, „Fii deştept cu gândul, nu cu pumnul” sau „Pădurea Ocrotită, o viaţă liniştită”, dar care au avut şi 3 participanţi la concurs.
Întraga activitate de astăzi a fost adresată tinerilor, cu mesaje de îndrumare şi de prevenire a criminalităţii, dar şi cu mesaje de ocrotire a pădurii, a mediului, parteneri ai acestei activităţi fiind şi cei de la Ocolul Silvic. Săptămâna Prevenirii Criminalităţii se va desfăşura şi mâine la Baia Mare, începând cu ora 10:00 la Gold Plaza, unde va fi prezentă Caravana Siguranţei Rutiere, unde se vor desfăşura activităţi cu şi despre copii.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.