Circa 60% din conţinutul blocat pe internet de părinţi reprezintă pagini de reţele sociale şi conţinut explicit

Circa 60% din conţinutul blocat pe internet de părinţi reprezintă pagini de reţele sociale şi conţinut explicit

 Aproape 60% din totalul de conţinut blocat pe internet cu ajutorul softului de control parental reprezintă pagini de reţele sociale şi site-uri cu conţinut explicit, relevă un studiu realizat de Bitdefender, publicat marţi. Potrivit cercetării, paginile reţelelor sociale şi cele cu conţinut pornografic sunt considerate cele mai importante ameninţări pentru copii şi reprezintă, în total 58%, din conţinutul blocat prin intermediul modulului de control parental.

 
 
 
Totodată, din rezultatele studiului Bitdefender reiese faptul că băieţii sunt mai monitorizaţi decât fetele în activitatea lor pe Facebook, 50% dintre aceştia, cu vârste cuprinse între 13 şi 17 ani, fiind mai predispuşi decât fetele la a fi supravegheaţi de către părinţi. 
‘Poate părea ciudat, dar cercetarea noastră arată că părinţii sunt mai protectori în mediul online faţă de băieţi decât faţă de fete. Poate fi vorba de percepţia potrivit căreia băieţii au un comportament online mai riscant decât fetele. Cyber-bullying, adică umilirea persoanelor din anturaj pe internet, şi cyber-baiting – fenomen nou care vizează profesorii şi se referă la fabricarea şi postarea de conţinut online compromiţător despre ei, sunt, de asemenea, comportamente asociate băieţilor. În acelaşi timp, datele arată că fetele şi femeile sunt mai precaute în a comunica cu persoane necunoscute online, câştigând astfel încrederea părinţilor’, explică Cătălin Coşoi, chief security strategist al Bitdefender. 
 
Studiul Bitdefender a fost realizat în perioada 15 iunie – 30 septembrie 2012 pe un eşantion de 1.605 persoane. 
 
Produsele Bitdefender Total Security 2013 şi Bitdefender Internet Security 2013, nou lansate pe piaţă, includ un modul de Control Parental care permite părinţilor să-şi protejeze copiii, monitorizând utilizarea terminalelor conectate la internet. Modulul Bitdefender permite, de asemenea, părinţilor să primească rapoarte detaliate referitoare la comentarii, postări, fotografii şi principalele interese ale copiilor. 
 
Bitdefender este, din 2001, producătorul uneia dintre cele mai performante şi eficiente game de soluţii de securitate pentru internet atestate pe plan internaţional. Zilnic, tehnologia Bitdefender protejează datele digitale ale aproximativ 400 milioane de utilizatori individuali şi companii din întreaga lume. AGERPRES

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.