CAZUL BEBELUŞILOR: Șase copii cu sindrom hemolitic-uremic sunt internați la Spitalul Marie Curie

CAZUL BEBELUŞILOR: Șase copii cu sindrom hemolitic-uremic sunt internați la Spitalul Marie Curie

 Șase copii cu sindrom hemolitic-uremic sunt internați la Spitalul "Marie Curie", a precizat, duminică, Ministerul Sănătății, într-un comunicat remis AGERPRES.

"În prezent, în unitatea sanitară bucureșteană sunt internați tot 6 copii cu diagnosticul sindrom hemolitic uremic (SHU). Nu a mai existat nicio internare nouă cu acest diagnostic", subliniază sursa citată. 
Potrivit comunicatului, starea de sănătate a copilului internat în secția de terapie intensivă (ATI) este "în continuare gravă, dar stabilă", micuțul fiind supus procedurilor de dializă peritoneală fără a fi intubat. 
"Ceilalți 5 copii se află în continuare internați pe secția de Nefrologie, 2 dintre ei făcând dializă peritoneală", afirmă MS. 
Ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș Cadariu, a anunțat că specialiștii Ministerului Sănătății au definitivat setul de măsuri și recomandări privind normele de igienă, normele de comportament în colectivități și educație sanitară care va fi diseminat în unitățile școlare, prin inspectoratele școlare. 
‘Am transmis deja documentul reprezentanților Ministerului Educației și Cercetării’, a declarat ministrul Sănătății. 
Demnitarul a mai declarat că așteaptă rezultatele anchetelor aflate în desfășurare și, suplimentar, rezultatele controalelor ANSVSA. 
Totodată, specialiștii Ministerului Sănătății acordă tot sprijinul reprezentanților din Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, pentru identificarea cauzelor de origine alimentară care au dus la îmbolnăvirile din ultima perioadă. 
"În ultimele 24 de ore, la nivel național, au fost raportate Institutului Național de Sănătate Publică un număr de 7 de cazuri de boală diareică acută, fără SHU", se mai afirmă în comunicat. 
Ministrul Sănătății s-a aflat astăzi la la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ‘Marie Curie’ din Capitală, unde a verificat evoluția stării de sănătate a copiilor internați și a discutat cu cadrele medicale. 
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.