Câmpeanu:Pensiile vor fi indexate, medicamentele-compensate cu 90% pentru cei cu pensii sub 1.000 lei

Câmpeanu:Pensiile vor fi indexate, medicamentele-compensate cu 90% pentru cei cu pensii sub 1.000 lei

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a declarat, sâmbătă, la Deva, la lansarea candidaturii sale pentru Senat, că pensiile vor fi indexate în 2013, medicamentele vor fi compensate cu 90% pentru cei cu pensii mai mici de 1.000 de lei, iar din martie va fi introdus un ajutor pentru energie electrică.
"Începând cu 2013, după mulţi ani, pensiile vor fi indexate, iar medicamentele vor fi compensate cu 90 la sută pentru cei care au pensii sub 1.000 de lei. Se va introduce din luna martie, anul viitor, şi un ajutor pentru energie electrică, pentru persoanele vulnerabile, pentru că ştiţi că de la anul se liberalizează preţul la energie. De asemenea, ne-am propus ca în următorii patru ani toţi copiii noştri să aibă la prânz o masă caldă, asigurată în şcoli. Nu i-am uitat nici pe veterani şi eu sper chiar ca până la sfârşitul acestui an să crească ajutorul anual, de la 200 la 260 de lei, pentru că, din păcate, au rămas foarte puţini şi trebuie să-i ajutăm să iasă din iarnă", a afirmat ministrul Muncii, citat de corespondentul MEDIAFAX.
În discursul rostit în sala mare a Casei de Cultură "Drăgan Munteanu" din Deva, în faţa a aproximativ 1.000 de membri USL, Mariana Câmpeanu a anunţat că între priorităţile USL se numără crearea de locuri de muncă, o parte dintre acestea urmând să fie dezvoltate prin continuarea programului de construcţie a mai multor minihidrocentrale pe râul Strei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.