”În 2020, când am fost numit secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene, am constatat că proiectul se afla într-o fază de blocaj, atât din cauza neîncadrării în condițiile impuse de ghid, cât și din cauze externe, legate de procedurile greoaie de la Comisia Europeană. Am accelerat consultările, am eliminat neconcordanțele și astfel astăzi am reușit să ajungem la semnarea acestui contract extrem de important pentru comunitățile locale.
De acest proiect, ce urmează să fie finalizat în decembrie 2025, vor beneficia 29 de unități administrativ-teritoriale din județ: municipiile Baia Mare și Sighetu Marmației, orașele Baia Sprie, Cavnic, Seini, Șomcuta Mare, Tăuții Măgherăuș, Târgu Lăpuș, Ulmeni, Vișeu de Sus, comunele Ardusat, Bocicoiu Mare, Câmpulung la Tisa, Cicârlău, Coltău, Copalnic-Mănăștur, Groșii Țibleșului, Mireșu Mare, Poienile de sub Munte, Recea, Remeți, Remetea Chioarului, Rona de Jos, Săcălășeni, Sarasău, Satulung, Șișești, Suciu de Sus și Vadu Izei. La acestea se adaugă și UAT Județul Maramureș.
Obiectivul principal al acestui proiect major de investiții este creșterea gradului de asigurare a alimentării cu apă potabilă, precum și a nivelului de colectare și epurare a apelor uzate la nivelul județului nostru. Maramureșenii vor avea astfel acces la condiții mai bune de trai, vom proteja natura și vom asigura un viitor mai bun pentru noi și pentru generațiile viitoare.
”Mulțumiri ministrului Marcel Ioan Boloș pentru susținerea acestui proiect important pentru Maramureș, echipei din Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, secretarul de stat Carmen Moraru și directorul general Oana Arat, pentru implicarea în succesul acestui proiect, conducerii Vital SA și desigur felicitări președintelui Consiliului Județean, Ionel Bogdan și primarilor din Maramureș care au muncit intens pentru acest proiect!” – a adăgat Călin Bota.
Lasa un raspuns