BILANȚ: Sute de atenționări pentru prevenirea efectelor hidrometeorologice la nivel de Maramureș în 2016

BILANȚ: Sute de atenționări pentru prevenirea efectelor hidrometeorologice la nivel de Maramureș în 2016

 Astăzi, miercuri, 1 februarie, la Centrul de Instruire și Marketing din Baia Mare, a avut loc prezentarea analizei activității Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Maramureș pe anul 2016. 

Raportul de evaluare a fost prezentat de prefectul județului, Sebastian Mihai Lupuț, care este și președintele CJSU Maramureș. Sub conducerea sa, în anul 2016 CJSU s-a întrunit în două ședințe ordinare și 7 ședințe extraordinare, în cadrul cărora au fost adoptate 7 hotărâri. Pe parcursul anului 2016, CJSU a mai fost convocat la 7 ședințe în sistem videoconferință ca urmare a manifestării violente a fenomenelor hidrometeorologice periculoase. 
Pentru prevenirea și limitarea efectelor hidrometeorologice, la dispeceratul ISU s-au primit 54 informări hidrometeorologice, 22 informări privind indicele de temperatură-umezeală, 206 mesaje de atenționare Cod Galben, 29 mesaje de avertizare Cod Portocaliu, care au fost transmise către CJSU, Comitetele Locale pentru Situații de Urgență și agenții economici care prin specificul activității constituie factori de risc potențial generatori de situații de urgență. 
Prefectul Sebastian Mihai Lupuț le-a mulțumit instituțiilor reprezentate în CJSU pentru excelenta colaborare și a declarat: “În perioada manifestării tuturor situațiilor de urgență, instituțiile membre în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență au acționat preventiv și unitar prin aplicarea măsurilor de limitare a efectelor situațiilor de urgență, iar măsurile întreprinse, precum și coordonarea eficientă a intervențiilor au făcut posibilă reducerea consecințelor acestora. Rezultatele generale înregistrate în anul 2016 în activitatea CJSU relevă faptul că acesta a coordonat și gestionat eficient forțele de intervenție, acționând cu responsabilitate și aplicând coerent procedurile prevăzute de legisația în vigoare.”
Subprefectul Gavriș Ardelean a afirmat: “Țin să vă felicit pentru activitatea desfășurată în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență pe parcursul anului 2016. Chiar dacă numirea mea în funcția de subprefect s-a produs de abia toamna, sunt la curent cu toate deciziile Comitetului și cu toate problemele cu care acesta s-a confruntat. Probleme numeroase și serioase, începând cu inundațiile care au afectat 26 de localități și până la măsurile luate de Comandamentul Județean pentru Deszăpezire în urma căderilor masive de zăpadă. 2016 a fost un an dificil din punct de vedere meteorologic, natura s-a dezlănțuit în felurite modalități, cu precădere inundațiile din timpul verii făcând pagube serioase la nivelul infrastructurii. Administrațiile locale au fost despăgubite, ulterior, prin intrarea în vigoare a unor hotărâri de guvern. Începutul lunii decembrie a adus căderi importante de zăpadă, o provocare pentru Comitet constituind-o deszăpezirea atât a drumurilor naționale, cât și a celor județene. Împreună cu domnul prefect și alți membri ai Comitetului Județean, ne-am implicat activ în rezolvarea acestor probleme, deplasându-se în teren și impulsionând procesul de deszăpezire și de fluidizare a traficului.”
La eveniment au mai luat cuvântul vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș, Ioan Doru Dăncuș și primarul municipiului Baia Mare, Marinel Rob.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.