BILANȚ: Mai puține infracțiuni și sesizări în anul precedent în Maramureșul istoric

BILANȚ: Mai puține infracțiuni și sesizări în anul precedent în Maramureșul istoric

 Oamenii legii din Maramureșul istoric au avut astăzi întâlnirea anuală cu reprezentanții administrațiilor publice locale. Polițiștii au prezentat raportul de activitate și evaluarea pentru anul 2016, precum și prioritățile stabilite pentru anul în curs.

Anul 2016 a fost un an încărcat de evenimente, cum ar fi alegerile locale și cele parlamentare, fapt pentru care a fost un an dificil pentru oamenii legii, atât în mediul urban, cât și în cel rural. Polițiștii din Maramureșul istoric au urmărit pe tot parcursul anului deplasarea și intervenția promptă la sesizările cetățenilor, prevenirea delicvenței juvenile și victimizării minorilor, creșterea gradului de siguranță rutieră și a gradului de siguranță publică, dar și prevenirea și combaterea acțiunilor de violență, a infracțiunilor silvice și celor contra patrimoniului, precum și pentru combaterea traficului cu produse accizabile. Anul trecut, oamenii legii au reușit să contribuie la o scădere cu 11% a ratei infracționalității sesizate și o scădere cu 3% a criminalității stradale. 
 „S-a intervenit în mediul urban la 1622 de sesizări ale cetățenilor, din care doar una a fost într-un timp de peste 20 de minute, iar în mediul rural au fost 1126 de intervenții, cu 126 de intervenții la care s-a ajuns într-un timp de peste 20 de minute, având în vedere că zona rurală are o întindere mai mare și avem angrenată de obicei o singură patrulă pe aria de competență a șapte comune, deplasarea fiind astfel mai greoaie, mai ales că sunt drumuri impracticabile de multe ori, drumuri de țară și este mai greu să ajungem la locul evenimentului sesizat”, a arătat comisarul șef Gheorghe Botiș, șeful Poliției Municipale Sighet.
Potrivit analizei pe anul precedent, oamenii legii arată că evoluția a fost una bună și s-au înregistrat mai puține infracțiuni pe toate palierele.
 „Infracțiunile contra patrimoniului au scăzut cu 70 de fapte, cele contra persoane cu 120 de fapte iar furturile au fost mai puține cu 100 de fapte față de 2015. Tot anul trecut polițiștii au soluționat aproape 2000 de dosare penale. Pentru 2017, în prima fază, urmare a evaluării făcute și raportat la prioritățile stabilite pentru 2017 la nivel național și local, am stabilit realizarea planurilor de ordine și siguranță publică și rutieră pe raza localitățiiâlor, să monitorizăm stările conflictuale și să le combatem, să prevenim faptele cu violență și mai ales cele în care sunt implicați tinerii și să creștem gradul de siguranță a cetățenilor de pe raza municipiului Sighetu Marmației și a localităților arondate prin menținerea trendului descendent a criminalității stradale”, a mai punctat comisar șef Gheorghe Botiș, șeful Poliției Municipale Sighet. 
De asemenea tot pe lista obiectivelor oamenilor legii pentru anul 2017 se regăsește și prevenirea infracționalității silvice, creșterea siguranței rutiere și reactivarea patrulelor școlare în mediul urban împreună cu celelalte instituții ale statului și de aplicare a legii.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.