BĂSESCU: PMP va vota pentru aprobarea OUG 14

BĂSESCU: PMP va vota pentru aprobarea OUG 14

 Președintele Partidului Mișcarea Populară, Traian Băsescu, a declarat, vineri, că parlamentarii PMP vor vota legea de adoptare a ordonanței de urgență care abrogă OUG 13.

"Noi vom vota pentru abrogarea ordonanței 13 și pentru aprobarea prin lege a ordonanței 14", a afirmat Băsescu, la Palatul Parlamentului, la finalul ședinței Colegiului Național al PMP.
El a arătat că Parlamentul trebuie să pună în acord Codurile penal și de procedură penală cu deciziile Curții Constituționale care au constatat neconstituționalitatea unor articole.
"Sunt circa 55 de hotărâri ale Curții Constituționale care constată neconstituționalitatea unor articole sau a unor formulări din articole din Codul penal și Codul de procedură penală. Deci trebuie puse în acord codurile cu deciziile CCR. Este directiva 343 a UE care are termen de implementare în legislația națională 1 aprilie 2018. Acea directivă implică modificarea a cel puțin 10 articole din Codul penal, nu din Codul de procedură penal. Deci avem obligații legale de a ne așeza la masă și a revizui anumite articole din Codul penal", a afirmat Traian Băsescu.
Întrebat dacă ar trebui să aibă loc dezbateri cu privire la acest subiect și la Palatul Cotroceni, liderul PMP a spus că este treaba Parlamentului și poate interveni și Guvernul cu ordonanțe de urgență, "dar nu mai este cazul".
"E treaba Parlamentului, nu ne mai băgăm toți în treaba celuilalt. Discuțiile cu privire la revizuirea articolelor neconstituționale din Codul penal trebuie să aibă loc la Parlament. (…) Orice neconstituționalitate trebuie reparată de Parlament. Asta scrie în Constituție. Sigur, poate interveni și Guvernul cu ordonanțe de urgență, dar nu mai este cazul unor astfel de intervenții", a răspuns Băsescu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.