Băsescu: Accesul la Schengen, oarecum blocat din cauza evoluţiilor interne; preşedintele Lituaniei:stabilitatea politică e importantă

Băsescu: Accesul la Schengen, oarecum blocat din cauza evoluţiilor interne; preşedintele Lituaniei:stabilitatea politică e importantă

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat miercuri că accesul României în Schengen este suspendat din cauza evoluţiilor interne, omologul din Lituania menţionând că statul de drept, securitatea şi independenţa sistemului juridic din ţara noastră sunt o obligaţie pentru orice îmbunătăţire a negocierilor în dosarul Schengen.
"Doamna preşedinte este un vechi prieten al României, de pe vremea când era comisar european şi ne sprijinea în procesul de pregătire pentru aderare. Astăzi, ne este un partener nu numai ţara dânsei, dar şi domnia sa, în Consiliul European şi în toate structurile UE. (…) Am făcut un schimb de puncte de vedere, de informaţii, legat de abordările pe acre le avem în interiorul UE şi NATO. (…) Un subiect discutat a fost cel legat de sprijinul pe care Lituania l-a dat constant României în ceea ce priveşte accesul în Schengen, acces care pentru moment este oarecum suspendat din cauza evoluţiilor interne din România, urmând ca în perioada următoare să vedem care este drumul de urmat pentru scurtarea perioadei până când România va deveni membră a spaţiului Schengen", a spus preşedintele Băsescu, la Palatul Cotroceni, într-o declaraţie comună cu omologul din Lituania.
La rândul său, preşedintele Lituaniei a spus că instabilitatea internă a României poate periclita accesul la spaţiul Schengen.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.