"Băile Vechi" de la Coştiui din nou în sala de judecată

"Băile Vechi" de la Coştiui din nou în sala de judecată

În urmă cu un an de zile vă anunţam o veste bună despre “Băile Vechi" de la Coştiui. Aflate într-o stare avansată de degradare, acestea au fost concesionate de o firmă din Bucureşti care a promis marea cu sarea că va transforma staţiunea intr-o baza de tratament la standard europene, unde turistii sa poate beneficia de cele mai bune conditii sub supravegherea unui personal de specialitate. A trecut un an de zile şi staţiunea s-a îmbogăţit doar cu câteva toalete ecologice şi câteva duşuri. Explicaţia o are primarul comunei Rona de Sus, Ioan Romanic.

Primăria Rona de Sus a organizat anul trecut în vara o licitatie in urma careia o firma din Bucuresti a primit in concesiune baile pe o perioada de 49 de ani. Firma din Bucuresti a promis că va transforma baile intr-o baza de tratament la standard europene, unde turistii sa poate beneficia de cele mai bune conditii. Concesionarii bucuresteni s-au angajat sa plateasca anual o chirie de 24 000 lei, astfel încât îm  5 ani de zile  sa investeasca in jur de 2 milioane de euro si sa ofere locuri de munca localnicilor. Dar lucrurile nu au înaintat aşa cum speram cu toţii. Explicaţiile au venit de la primarul comunei Rona de Sus, Ioan Romanic.

În interiorul strandului există o clădire cu o terasă, care stă să se dărâme. Clădirea respectivă a aparţinut Cooperaţiei Federal Coop din Rona de Sus, dar primăria a câştigat-o în instanţă anul trecut în toamnă. Anul acesta proprietarii cooperaţiei au intentat recurs şi procesul e din nou pe rol, urmând o nouă înfăţişare în 26 septembrie. Primarul Ioan Romaniuc ne-a spus că până la clarificarea situaţiei administratorul băilor nu mai vrea să facă nicio investiţie în zonă până nu va liber de sarcini. “Fără băi în Coştiui, e ca nunta fără lăutari”, ne-a spus primarul, trist că au intervenit din nou aceste probleme.

Totuşi edilul local spune că au fost mulţi turişti anul acesta la ştrand şi ar fi păcat să nu se facă ceva pentru renovare şi reintroducerea bazinelor în circuitul turistic. Tot acesta ne-a mărturisit că dacă nu se vor rezolva problemele în instanţă, vor fi nevoiţi să rezilieze contractul cu firma bucureşteană.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.