Baia Mare: URMĂRI ACCIDENT – Liviu Bechiş, fost prefect al judeţului Maramureş, a solicitat un calcul retroactiv al alcoolemiei

Baia Mare: URMĂRI ACCIDENT – Liviu Bechiş, fost prefect al judeţului Maramureş, a solicitat un calcul retroactiv al alcoolemiei

Rezultatele unei expertize medico-legală sunt aşteptate de către procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare în vederea încadrării juridice a faptei comise de fostul prefect al judeţului Maramureş, Liviu Bechiş, în luna mai. Aflat la volan, sub influenţa băuturilor alcoolice, Liviu Bechiş a fost atunci autorul unui accident rutier, soldat cu rănirea uşoară a unei fetiţe.

Determinările biologice au stabilit în data de 17 mai, când fostul prefect a fost implicat într-un accident de circulaţie, că Liviu Bechiş conducea cu alcoolemie peste limita legală. Fostul prefect declarase atunci că nu consumase băuturi alcoolice şi a solicitat un calcul retroactiv al alcoolemiei. "De la data când susţine şi ora când a consumat băuturi alcoolice, ora la care a condus un autovehicul pe drumurile publice, ora la care a fost depistat şi ora când s-au recoltat probe biologice, a trecut o perioadă de timp. Şi dânsul contestă această alcoolemie. Este procedural. Procurorul care supraveghează cercetările i-a admis cererea şi a dispus calculul retroactiv al alcoolemiei, respectiv o expertiză medico-legală care se efectuează în cadrul Serviciului Medico-Legal Cluj", a explicat procurorul Ioan Petran, şeful Secţiei Penale din cadrul Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureş.

Fostul prefect al judeţului Maramureş este cercetat în prezent pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice, cu alcoolemie peste limita legală. Dosarul este în lucru la Poliţia municipiului Baia Mare, sub supravegherea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare. Dacă se va găsi vinonat, fostul prefect al judeţului Maramureş riscă o pedeapsă cu închisoarea, de la 6 luni la 5 ani.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.