Baia Mare: Tabăra Internaţională de Arte Plastice “LANDSCAPE NO BORDERS”

Baia Mare: Tabăra Internaţională de Arte Plastice “LANDSCAPE NO BORDERS”

Tradiţia Şcolii de Pictură de la Baia Mare continuă cu organizarea unei noi tabere la Colonia Pictorilor, care se desfăşoară în perioada 20 – 30 august.

Tematica taberei internaţionale de pictură din acest an o reprezintă peisajul, după cum a şi fost intitulată – “Landscape, no borders”. "Este a doua edişie şi am hotărât să fie totuşi tematica legată de natură, de peisaj. Am numit această ediţie Landscape, no borders – Peisaj fără frontiere. În primul rând este şi o metaforă a ceea ce înseamnă peisajul văzut în arta contemporană", a declarat Laura Ghinea, preşedintele U.A.P. Maramureş.

Artiştii invitaţi la această ediţie sunt atât din România cât şi din Ungaria şi Polonia. Manifestarea culturală este conturată de parteneriatul dintre Fundaţia Dorel Cherecheş şi Uniunea Artiştilor Plastici Filiala Baia Mare.

"Aşa cum v-am obişnuit încă de anul trecut, dorim şi am reuşit şi în acest an şi cu siguranţă că se va transforma într-o tradiţie, să realizăm în fiecare sfârşit de vară o anumită temă, o întâlnire cu artişti importanţi nu doar din România ci şi din alte părţi, o tabără de pictură astfel încât Baia Mare să urmeze filonul pe care înaintaşii noştri l-au creat odată cu înfiinţarea Şcolii de Pictură Băimărene, acum mai bine de 100 de ani", a punctat primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş.

 

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.