Baia Mare: REACTII DECIZIE C.C. – Gabriel Zetea: "Vedem un Traian Basescu disperat, care se agata cu ghearele de jiltul de la Cotroceni"

Baia Mare: REACTII DECIZIE C.C. – Gabriel Zetea: "Vedem un Traian Basescu disperat, care se agata cu ghearele de jiltul de la Cotroceni"

Curtea Constituţională a României a decis astăzi că referendumul din data de 29 iulie este invalid şi că Traian Băsescu se va întoarce la Palatul Cotroceni. Decizia a fost luată cu majoritatea legală cerută, respectiv cu 6 voturi la 3.

Reprezentanţii Uniunii Social Liberale spun că orice decizie a Curţii Constituţionale a României trebuie respectată iar acum nu le rămâne altceva de făcut decât să se concentreze pe pregătirile pentru alegerile parlamentare din toamnă. "Nu are importanta la ce ne asteptam noi ci conteaza decizia care s-a luat. Decizia probabil are la baza o argumentatie logica, o sa o vedem si noi.

Decizia Curtii trebuie respectata de toata lumea", a declarat senatorul P.N.L., Liviu Titus Pasca. "Decizia Curtii a fost luata in conditii legale, in conditii de cvorum, o decizie cu 6 la 3 este cea pe care o asteptam. Astazi nu ramane decat ca Parlamentul sa ia act de aceasta decizie iar Traian Basescu sa se intoarca la Cotroceni. Campania electorala pentru alegerile parlamentare va transforma Romania din nou intr-un teatru de razboi politic, nu de altceva. Administratia, in schimb, trebuie sa continue, trebuie sa ne facem treaba si trebuie sa aratam romanilor ca Uniunea Social Liberala este formatiunea politica in care ei trebuie sa aiba incredere si care poate sa rezolve situatia din acest moment din tara. Vedem un Traian Basescu disperat, care se agata cu ghearele de jiltul de la Cotroceni, in pofida votului a 90% dintre romani", sustine secretarul executiv al P.S.D. Maramures, Gabriel Zetea.

Deputatul U.D.M.R., Vasile Bereş, susţine că decizia de azi a Curţii Constituţionale este destul de greu de comentat, cu atât mai mult cu cât procedura de organizare a referendumului a fost schimbată în timpul jocului. "Poate ca ungurii nu au simtit ca este lupta lor desi a fost si lupta lor. Am avut o dilema foarte mare, sa ma bucur sau sa fiu suparat pentru aceasta hotarare pentru ca am simtit inca o data ca nu s-au intamplat lucrurile cum era firesc si era bine la ora actuala, dar totusi nu era bine sa modificam regulamentul in timpul jocului si sa trecem peste regulamentul si regulile democratiei", este de parere deputatul U.D.M.R., Vasile Beres.

De cealaltă parte, reprezentanţii Partidului Democrat Liberal spun că decizia Curţii este una normală. "Din punctul meu de vedere, este o decizie normala. S-a inceput referendumul cu aceasta regula, cu un cvorum de 50% + 1 din numarul de alegatori din liste ori era destul de tardiva renumararea listelor permanente. Pentru urmatoarele alegeri, se poate lua in calcul orice reactualizare a listelor dar cel putin asa a inceput jocul si asa s-a sfarsit", spune deputatul P.D.L. Doru Lese.

Curtea Constituţională a României a constatat astăzi că procedura de organizare a referendumului a fost respectată, că nu s-a întrunit condiţia de cvorum pentru ca scrutinul să fie valabil şi a menţionat că Traian Băsescu îşi va relua atribuţiile la data publicării deciziei în Monitorul Oficial.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.