Baia Mare: Râvnă pentru funcţiile de conducere ale instituţiilor de cultură maramureşene

Baia Mare: Râvnă pentru funcţiile de conducere ale instituţiilor de cultură maramureşene

Râvnă mare pentru funcţiile de conducere în instituţiile de cultură. Mai multe proiecte de hotărâre privind aprobarea duratei contractului de management la diverse instituţii cu profil cultural din Maramureş au fost retrase ieri de pe ordinea de zi a şedinţei ordinare a Consiliului Judeţean, până când USL-ul va ajunge la un numitor comun în ceea ce priveşte nominalizarea persoanelor potrivite care să ocupe aceste funcţii.

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Maramureş, Muzeul de Etnografie şi Ansamblul Transilvania sunt instituţiile pentru care s-a decis ca cei trei directori să mai rămână încă în funcţie până când în culise se vor încheia negocierile pentru desemnarea persoanelor potrivite să ocupe funcţia de conducere în aceste instituţii. Mai mult decât atât, în plenul şedinţei s-au făcut şi propuneri în ceea ce priveşte viitorul instituţiilor culturale. "Instituţiile de cultură să fie prinse într-un centru cultural judeţean, gândindu-ne la nevoia de a valorifica tot ce înseamnă patrimoniu de cultură din judeţul Maramureş. Cred că este o chestiune importantă şi în acest sens ceea ce noi propunem, ca şi domeniu, să facă parte dintr-o strategie a judeţului de care este nevoie şi pe care noi toţi trebuie să o cunoaştem pentru a nu orbecăi nici în stânga, nici în dreapta, a ştii exact care sunt obiectivele pe care ne focalizăm acţiunile", a sugerat consilierul judeţean PSD, Eugenia Godja.

Potrivit zvonurilor apărute în ultima perioadă, Ştefan Mariş şi Gheorghe Robescu nu mai sunt doriţi la conducerea Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, respectiv Muzeul de Etnografie. În ceea ce priveşte Ansamblul Folcloric Naţional Transilvania, în cărţi rămâne actualul director, Iuliana Dăncuş.

 

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.