Baia Mare: Liviu Marian Pop – "Este nevoie de infrastructură. Susţin proiectul tunelului pe sub Gutâi în Guvernul României"

Baia Mare: Liviu Marian Pop – "Este nevoie de infrastructură. Susţin proiectul tunelului pe sub Gutâi în Guvernul României"

Candidatul Uniunii Social Liberale pentru Senat pe Colegiul 3 Borşa-Vişeu, Sighetu Marmaţiei, Mara-Cosău şi totodată ministru delegat pentru dialog social, Liviu Marian Pop, a declarat la sfârşitul săptămânii trecute, că susţine în Guvernul României proiectul tunelului pe sub Munţii Gutâi. Costurile investiţiei se ridică la suma de 100 milioane de euro.

Infrastructura rutieră din Maramureş reprezintă o prioritate pentru ministrul delegat pentru dialog social, Liviu Marian Pop. În acest sens, oficialul Guvernului a precizat că în ultima perioadă, a purtat o serie de discuţii cu autorităţile centrale pentru a cuprinde în bugetul din 2013 fondurile necesare în vederea realizării tunelului pe sub Munţii Gutâi, un proiect vital pentru dezvoltarea judeţului Maramureş. "În data de 6 noiembrie am întâlnire cu reprezentanţii F.M.I.-ului care vin în România. Dacă vom reuşi să-i convingem că cei 100 de milioane de euro se pot împărţi în patru ani de zile, câte 25 de milioane pe an, ca să nu afecteze deficitul ţării, putem ieşi în campanie şi eu şi toţi colegii U.S.L. cu mesajul clar că în bugetul anului 2013 sunt prevăzute primele sume pentru construcţia acestui tunel. Trebuie să conţină şi cale ferată, şi pod peste Tisa şi să facă legătura cu drumul rapid. Este un lucru pe care îl susţin în Guvernul României", a declarat ministrul delegat pentru dialog social, Liviu Marian Pop.

Candidatul Uniunii Social Liberale pentru Senat, Liviu Marian Pop, susţine că judeţul Maramureş are nevoie de rezolvarea şi dezvoltarea infrastructurii rutiere dar şi de punerea în proprietate a omului de la ţară, pentru a putea dezvolta programe în domeniul agricol. „Sunt bani pe linia de finanţare 2014-2020 pe care nu o să îi putem atrage dacă nu venim cu măsuri concrete în zona agricolă, măsuri care la Ministerul Agriculturii se pregătesc a fi luate pentru anul agricol 2013-2014”, a mai spus candidatul U.S.L. pe Colegiul 3 Senat, ministrul Liviu Marian Pop.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.