Baia Mare: Cazul minorei însărcinată în 3 luni şi jumătate, cercetat şi de IPJ Maramureş

Baia Mare: Cazul minorei însărcinată în 3 luni şi jumătate, cercetat şi de IPJ Maramureş

Cazul minorei de 15 ani, însărcinată în trei luni şi jumătate, a ajuns şi în atenţia Inspectoratului de Poliţie al judeţului Maramureş. Poliţiştii au demarat deja cercetările pentru a-l identifica pe înfăptuitor.

Atât Direcţia pentru Protecţia Copilului Maramureş cât şi Inspectoratul de Poliţie al judeţului demerează în prezent cercetări în cazul minorei de 15 ani, care a rămas însărcinată. Tânărul va plăti pentru fapta sa ani buni de închisoare. "Poliţia municipiului Baia Mare face verificări pe două aspecte. Din punct de vedere a infracţiunii prevăzută de articolul 198 Cod Penal, raport sexual cu o minoră sub 15 ani şi din punct de vedere al articolului 306 Cod Penal, pentru a constata dacă părinţii au avut sau nu grijă de fată, din punct de vedere fizic, dezvoltare fizică, morală, intelectuală", a declarat Tania Sobranet, purtător de cuvânt IPJ Maramureş

DGASPC Maramureş împreună cu cei de la Serviciul Public de Asistenţă Socială vor extinde evaluările în cadrul familiei. Minora însărcinată în trei luni şi jumătate mai are acasă încă patru fraţi. "Încă de vineri seara am rugat psihologul pe partea noastră de competenţă să facă o primă evaluare psihologică pe care am depus-o la dosarul de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie. Urmează ca psihologul să aibă o nouă întâlnire cu minora, care e deja găzduită la noi. Urmează să fie prinsă în programul de consiliere, de monitorizare a sarcinii", a precizat Raoul Dromereschi, şef Serviciu Protecţia Copilului.

Serviciul Abuz Neglijare din cadrul DGASPC Maramureş a fost sesizat în joia trecută de către Serviciul Public de Asistenţă Socială despre faptul că o minoră în vârstă de 15 ani este însărcinată în trei luni. Potrivit reprezentanţilor DGASPC, mama fetei este plecată în străinătate, la muncă, iar tatăl a dovedit că nu este capabil să îşi asume obligaţiile părinteşti. Minora va rămâne internată într-un centru maternal, sub supravegherea specialiştilor.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.