Baia Mare: Ansamblul Folcloric Transilvania încă visează la un sediu al său

Baia Mare: Ansamblul Folcloric Transilvania încă visează la un sediu al său

 Ansamblul Folcloric Naţional "Transilvania", deşi a făcut numeroase demersuri pe la Consiliul Judeţean Maramureş, nu a reuşit încă să obţină un sediu unde să îşi desfăşoare activitatea. Promisiuni în acest sens au existat atât din partea fostului preşedinte de CJ, Mircea Man, cât şi din partea actualului preşedinte Zamfir Ciceu. Ambii au promis că vor veni cu soluţii la această problemă. Zamfir Ciceu încă mai are timp să găsească o soluţie în acest sens. 

"Am vorbit cu preşedintele Zamfir Ciceu şi mi-a spus că se caută soluţii. Asta ne-a spus şi fostul preşedinte al CJ. Eu am depus hârtii. O să mai depunem şi o să vedem ce va fi. În primul rând ar fi bine să fie o proprietate ori a Consiliului Judeţean, ori a Primăriei Baia Mare.

Eu zic că ar fi bine ca cele două săli de spectacole de la Casa de Cultură şi de la Casa Tineretului să fie trecute în patrimoniul statului şi să fie întreţinute. Pentru că un privat nu poate să întreţină aceste două săli", a declarat Iuliana Dăncuş, directoarea Ansamblului Naţional Transilvania. 

Dacă se va rezolva sau nu această problemă, rămâne de văzut. Deocamdată mari speranţe nu sunt. Casa de Cultură a Sindicatelor se degradează de la o zi la alta şi toate eforturile Primăriei Baia Mare de a o trece în subordine au fost sortite eşecului, iar despre Casa Tineretului se ştie că acolo situaţia este una complicată. 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.