AUDIERI: Cristian Borcea este audiat de procurorii DIICOT în calitate de martor, într-un dosar în care sunt investigate infracţiuni de delapidare şi spălare de bani

AUDIERI: Cristian Borcea este audiat de procurorii DIICOT în calitate de martor, într-un dosar în care sunt investigate infracţiuni de delapidare şi spălare de bani

 Fostul preşedinte executiv al FC Dinamo Cristian Borcea este audiat luni de procurorii DIICOT în calitate de martor, într-un dosar în care sunt investigate infracţiuni de delapidare şi spălare de bani, fiind vizată o finanţare de un milion de dolari acordată FRF de FIFA.

Cristian Borcea a fost adus la sediul DIICOT din penitenciar, acolo unde execută o pedeapsă de şase ani şi patru luni de închisoare din dosarul "Transferurilor".
În acelaşi dosar au fost audiaţi alţi oameni de fotbal, respectiv Dumitru Dragomir, Patriţiu Abrudan, Iuliu Mureşan şi Cornel Şfaiţer.
Punctul central al investigaţiilor din dosarul deschis de procurorii DIICOT este reprezentat de costurile de construire a bazei de pregătire a Federaţiei Române de Fotbal, situată la Buftea.
Baza a fost ridicată de federaţie între 2009 şi 2011, în mandatul lui Mircea Sandu, cu bani din diverse proiecte de la FIFA şi UEFA. Spre exemplu, UEFA a alocat 2,5 milioane de euro din costul total, prin proiectul Hattrick. La inaugurarea bazei a participat şi preşedintele de atunci al FIFA, Sepp Blatter.
Sumele de construcţie şi de proiectare sunt considerate nejustificate de procurorii DIICOT. Doar hotelul din interiorul bazei a costat 2,4 milioane de euro, dintre care costurile de proiectare s-au ridicat la suma de 600.000 de euro. Procurorii consideră că o firmă de proiectare din occident poate realiza un proiect similar cu o sumă de 20 ori mai mică.
De asemenea, anchetatorii susţin că terenurile artificiale din interiorul bazei au avut un cost nejustificat. Unul dintre terenuri a costat 500.000 de euro plus TVA, în condiţiile în care preţul pieţei nu depăşeşte 250.000 de euro. Preţul de construcţie la gazonul sintetic a fost de 64,5 euro pe metru pătrat în condiţiile în care cel mai scump gazon era de 25 de euro pe metru pătrat.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.