ATENȚIE LA EXCESE! Medicii le recomandă maramureșenilor să mănânce și să bea cumpătat

ATENȚIE LA EXCESE! Medicii le recomandă maramureșenilor să mănânce și să bea cumpătat

 Medicii atrag atenția și în acest an asupra exceselor alimetare. După un post lung se recomandă cumpătare, atât în ceea ce privește mâncarea, cât și băutura.

Sărbătorile înseamnă pentru sute de maramureșeni o vizită pe la spital. An de an în zilele imediat următoare după Paști, un număr considerabil de pacienți se prezintă la medic acuzând dureri, grețuri și vărsături după ce au făcut exces cu bucatele. Medicii le recomandă maramureșenilor să aibă grijă ce și cât mănâncă, mai ales dacă au ținut post.
 „În general cea mai aglomerată zi după sărbători este marțea de după Paști, când vin foarte mulți pacienți cu colici biliare. oamenii, după un post prelungit, își dau drumul la ouă, la cârnați, maioneză și celelalte, motiv pentru care au aceste colici biliare, astfel Compartimentul de Primire Urgențe este supraaglomerat în zielele de luni și mai ales mați după Paști. recomandarea mea este să nu se facă abuz”, transmite medicul specialist din cadrul CPU Sighet, Gelu Moyș.
Simptomele unei colici biliare sunt dureri de cap, grețuri, vărsături, balonare, constipație sau diaree. Cei care se confruntă cu astfel de probleme trebuie să se prezinte la medic. Și dacă tot suntem în preajma sărbătorilor, medicii transmit și un mesaj:
 „Le doresc pe această cale tuturor sighetenilor și maramureșenilor sărbători frumoase și un Paște fericit!”, mai transmite dr.Gelu Moyș.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.