ANM: Vremea se va încălzi semnificativ. Prognoza meteo pentru luni şi marţi

ANM: Vremea se va încălzi semnificativ. Prognoza meteo pentru luni şi marţi

 Vremea va continua să se încălzească, devenind mult mai caldă decât în mod normal pentru această dată, în cea mai mare parte a ţării, informează Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 9 şi 19 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 2 şi 12 grade. Pe parcursul zilei, cerul va fi temporar noros şi doar pe arii restrânse va ploua slab, îndeosebi în sud-vestul teritoriului şi în zonele de munte. Noaptea, înnorările se vor accentua în toate regiunile, va ploua în jumătatea de vest a teritoriului, unde izolat cantităţile de apă vor depăşi 15 l/mp, iar în rest ploile se vor semnala local şi vor fi în general slabe cantitativ. Vor fi mai ales averse, iar trecător se vor semnala şi descărcări electrice. Vântul va avea intensificări susţinute la munte şi în sudul Banatului, unde viteza la rafală va depăşi 65…70 km/h, dar mai ales în a doua parte a intervalului, temporar şi în celelalte regiuni. Dimineaţa, în sud şi în est, pe arii restrânse va fi ceaţă.
LA BUCUREŞTI
Vremea se va încălzi semnificativ, devenind cu mult mai caldă decât în mod obişnuit la această dată. În cursul zilei cerul va fi variabil, cu înnorări temporare mai ales în primele ore ale zilei, când vor mai fi condiţii de ceaţă. Noaptea, nebulozitatea se va accentua treptat, iar spre sfârşitul intervalului, probabilitatea de ploaie va fi ridicată. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 16…18 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 8 grade.
MARŢI
În ţară,deşi valorile termice vor marca o scădere în vestul şi nord-vestul teritoriului, vremea se va menţine mult mai caldă, decât în mod normal la această dată. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 10…11 grade în Maramureş şi dealurile Crişanei şi 20 de grade în sudul Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între -1 şi 8 grade. Cerul va fi mai mult noros în vestul, nord-vestul şi centrul ţării şi va ploua, pe arii extinse în Maramureş, cea mai mare parte a Crişanei şi local în Transilvania şi Banat, iar în zonele de munte, ziua vor fi mai ales ploi, iar noaptea şi lapoviţe sau ninsori. În nordul Carpaţilor Orientali şi în Munţii Apuseni, cantităţile de apă mai pot depăşi, izolat, 15 l/mp. În celelate regiuni cerul va fi variabil, cu unele înnorări la începutul zilei, când pe arii restrânse va mai ploua slab şi trecător. Vântul va avea intensificări la munte şi, temporar, îndeosebi în prima parte a intervalului şi în celelalte regiuni.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.