"AMICII MUZEULUI"

"AMICII MUZEULUI"

Proiectul Şcoala de Vară” al Muzeului Maramureşului a continuat şi astăzi, la Muzeul Satului din Sighetu Marmaţiei, cu o mulţime de activităţi dedicate copiilor dornici să cunoască tradiţiile specifice acestei zone.

Acţiunea de astăzi, la care a participat un grup de 12 copii înscrişi în cadrul acestui program, a avut ca subiect principal Metehăii, acele personaje tradiţionale confecţionate de Anul Nou şi de Bobotează.

Copii prezenţi la acţiune au fost dornici să cunoască povestea Metehăilor, au stat cuminţi în jurul unei mese şi au ascultat cu sufletul la gură detaliile şi indicaţiile ce le-au primit de la muzeografi. Au avut de asemenea de realizat şi un text satiric,conform obiceiului ca respectivele personaje să fie dublate de un text satiric adresat tinerilor necăsătoriţi, acţiune realizată de către copii în grupe de câte doi.

În zilele următoare vor avea loc şi alte activităţi din cadrul Şcolii de Vară, precum: horea şi jocul, recunoaşterea interpreţilor de muzică populară de ieri şi de astăzi, doina, balada, basmul, ghicitori, proverbe şi zicale, precum şi multe alte activităţi.

La finalul tuturor activităţilor, va avea loc evaluarea finală, asta însemnând în data de 31 august, în cadrul căreia copii vor primi un calificativ sub formă de diplomă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.