Amenzi de aproximativ 30.000 lei pentru nerespectarea normelor rutiere

Amenzi de aproximativ 30.000 lei pentru nerespectarea normelor rutiere

În acest week-end, poliţiştii formaţiunilor rutiere de pe raza judeţului Maramureş au desfăşurat acţiuni pentru prevenirea încălcării normelor rutiere. Echipajele de poliţie au efectuat controale în trafic pe mai multe artere de circulaţie din judeţ. În urma activităţilor, au fost aplicate în total 176 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în cuantum de 28.500 lei.
Poliţiştii au înregistrat în cele trei zile de week-end opt infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere: la Baia Mare, Sighetu Marmaţiei (2), Fărcaşa, Colţirea, Ocna Şugatag  şi Săcălăşeni şi Suciu de Sus. Cinci dintre faptele penale înregistrate de către poliţişti sunt pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice. Restul, pentru conducere fără permis (2) şi conducerea unui autovehicul neînmatriculat. Dintre infracţiunile de mai sus, prezentăm pe larg două cazuri:
Sâmbătă spre Duminică noaptea, ora 00,20, pe DJ 108/A în Sălsig, a fost oprit pentru control un autoturism care circula pe direcţia Sălsig – Ulmeni, condus de  Petru T., de 63 ani, din localitatea Tohat. Conducătorul auto emana o evidentă halenă alcoolică dar a refuzat testarea cu aparatul alcoscopic şi a devenit agresiv. Comportamentul persoanei în cauză a fost de natură a impune intervenţia  poliţiştilor care l-au imobilizat şi încătuşat şi condus la Centrul de Permanenţă Fărcaşa, unde i s-au recoltat două probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Pe tot parcursul intervenţiei, bărbatul a avut o atitudine recalcitrantă şi a adresat injurii poliţiştilor. Cel în cauză este cercetat în prezent, pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi sfidarea organelor judiciare.

Duminică, 09.09.2012, ora 22, 30, pe D.J.193 pe raza localităţii Hideaga, un echipaj de poliţie se afla în acţiune şi a efectuat semnalele regulamentare de oprire  unui conducător auto, aflat la volanul unui autovehicul. Acesta nu a oprit la semnalul poliţiştilor continuându-şi drumul, fiind ajuns ulterior de poliţiştii care au trecut în urmărirea sa, pe raza localităţii Colţirea. Cel care era la volan a fost identificat în persoana unui minor de 15 ani, din localitatea Colţirea. Tânărul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de a conduce un autovehicul fără permis.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.