AJUTOR DE DECES 2017: Cuantumul acestuia va crește cu câteva sute de lei

AJUTOR DE DECES 2017: Cuantumul acestuia va crește cu câteva sute de lei

Cuantumul ajutorului de deces urmează să fie mai mare decât în prezent, conform unui proiect de act normativ ce urmează să fie dezbătut în Parlament. Acest beneficiu este un drept de asigurare socială, ce se acordă, conform Legii pensiilor, în cazul decesului asiguratului, pensionarului sau unui membru al familiei unuia dintre aceştia. Suma de bani respectivă se primește în termen de 24 de ore, la cererea persoanei interesate, pe baza anumitor documente justificative.
Cuantumul ajutorului de deces va crește, potrivit prevederilor din Proiectul legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2017. Conform acestuia, asigurații sau pensionarii vor primi 3.131 de lei, iar membrii de familie ai acestora vor primi 1.566 de lei, însă noile valori ale ajutorului de deces vor intra în vigoare după ce proiectul va primi votul favorabil al parlamentarilor, va fi promulgat de președinte și publicat în Monitorul Oficial.

În prezent, valoarea cuantumului ajutorului de deces este prevăzută de legea asigurărilor sociale de stat pe anul 2016, ceea ce înseamnă că ajutorul este, până la intrarea în vigoare a legii bugetului pe 2017, la aceeași valoare de anul trecut. Astfel, deocamdată, asiguratul sau pensionarul beneficiază de suma de 2.681 de lei, în timp ce membrul de familie primește 1.341 de lei.rial mediu brut și este:Integral pe www.avocatnet.ro

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.