AJOFM: Mai mulți maramureșeni au fost puși să dea banii înapoi după ce au primit indemnizații necuvenite

AJOFM: Mai mulți maramureșeni au fost puși să dea banii înapoi după ce au primit indemnizații necuvenite

 Mai mulți maramureșeni au fost nevoiți să returneze bani Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă după ce au beneficiat de indemnizații de șomaj necuvenite și prime pentru care nu se încadrau. Valoarea acestora a fost de aproape 8.000 de lei numai în cursul lunii precedente. Pe lângă acestea, unele firme au fost și ele în aceeași situație după ce au primit subvenții pentru angajarea șomerilor necuvenite.

În cursul lunii martie, în urma verificărilor efectuate au fost constatate 11 debite la persoane fizice. Acestea au primit indemnizații de șomaj necuvenite și prime acordate șomerilor pentru care nu au fost respectate condițiile legale de acordare. De asemenea, tot în luna martie au fost identificate 3 debite la persoane juridice pentru nerespectarea condițiilor de acordare a subvenției pentru angajarea șomerilor.
Valoarea totală a acestor debite a fost de peste 13.000 de lei.
Față de aceeași perioadă a anului trecut, în luna martie 2017 Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Maramureș a acordat mai puține subvenții pentru stimularea angajării înainte de expirarea perioadei de șomaj. Așa se face că suma a fost cu 49 de procente mai mică față de martie 2016. O creștere s-a înregistrat în ceea ce privește plata pentru stimularea absolvenților, care în martie 2017 a fost cu 89% mai mare față de aceeași lună a anului 2016.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.