Agresiune în familie: o femeie e victima violenţei domestice

Agresiune în familie: o femeie e victima violenţei domestice

Ieri, în jurul orelor 17.00, poliţiştii băimăreni au fost sesizaţi prin sistemul unic apeluri de urgenţă 112 despre producerea unei agresiuni.

Cu ocazia deplasării la faţa locului, poliţiştii au constatat că a fost vorba de un caz de violenţă domestică între soţi. Victima, Ana P. de 46 de ani din Baia Mare a fost transportată la spital pentru investigaţii medicale, iar soţul acesteia a fost internat la secţia psihiatrie a Spitalului Municipal Sighetu Marmaţiei.
Poliţiştii continuă cercetările şi, în funcţie de concluziile medicului legist, vor dispune măsuri.
Plecând de la acest exemplu, poliţie reamintieşte că în cazul comiterii unei agresiuni, persoanele vătămate trebuie să cunoască paşii de urmat în astfel de situaţii.
    Anunţaţi Poliţia la 112 şi depuneţi o plângere! 
    Prezentaţi-vă la Serviciul medico-legal judeţean Baia Mare pentru a vă fi eliberat un certificat medico-legal; acesta dovedeşte leziunile provocate prin agresare şi este important pentru încadrarea juridică a faptei;
    Adresaţi-vă Direcţiei Generale pentru Protecţia Drepturilor Copilului, dacă sunt copii implicaţi;
    Cereţi ajutorul organizaţiilor care oferă consiliere, sprijin, adăpost. În Baia Mare puteţi apela la Centrul TRANZIT, aflat în subordinea Serviciului Public de Asistenţă Socială, tel.0262-211949.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.