AFACEREA CU MIEI: Piețe pline, prețuri mici, cumpărători puțini

AFACEREA CU MIEI: Piețe pline, prețuri mici, cumpărători puțini

 Piețele din Baia Mare au fost pline de clienți interesați să cumpere miei de Paște. Deși kilogramul pentru miel viu a fost  8 lei negociabil, aceștia le-au cerut comercianților să mai scadă din preț. 

Unii nu au mai avut răbdare până azi, așa că au cumpărat mielul pentru masa de Paște încă de miercuri. Alții s-au dus de dimineață în piață, unde au avut de plătit cam 8 lei pentru un kilogram în viu. Însă totul se negociază. 
”Cu 8 lei / kg l-am cumpărat. În comparație cu prețurile din ziua de astăzi este acceptabil”, a spus un băimărean. 
Carnea de miel a fost la mare căutare în această perioadă. Unii băimăreni preferă însă să cumpere miel în Vinerea Mare, pentru că se spune că cei mai frumoși miei sunt scoși la vânzare în această zi. 
”Prețurile sunt acceptabile. Mai negociezi cum se poate … se mai lasă din preț. Până în 20 de kilograme ar trebuie să fie un miel bun, ca să fie ceva de el”, a adăugat o băimăreancă. 
Pe de altă parte, crescătorii animalelor susțin că nu sunt încurajați să se dezvolte. Asta pentru că prețurile la care își vând marfa sunt relativ mici. Mulți dintre ei fac asta de-o viață, așa că le este greu să se reprofileze. 
”Cam 30 de miei am vândut, demult mă ocup de asta. Am adus vreo 100 până acum, de marți, nu i-am vândut pe toți. Ieri i-am dus îanpoi. Am vândut vreo 70. 8 lei e kilogramul, mai negociem. Cumpărătorii cred că sunt mulțumiți, noi nu suntem, că e ieftin. E mult de lucru cu ei și nu suntem încurajați de autorități. Suntem de la Sat Șugatag”, a spus un comerciant din Sat Șugatag. 
În timp ce cumpărătorii sunt mulțumiți de prețul pentru kilogramul de miel viu, comercianții susțin că în acest ritm vor intra în faliment. Asta pentru că toate sunt scumpe, iar munca lor nu se regăsește în prețul pe care îl primesc de la clienți. În cazul în care cer mai mult pe kilogram, aceștia riscă să rămână cu mieii nevânduți. 
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.