Afacerea cu castane nu este cea potrivită pentru Sighet

Afacerea cu castane nu este cea potrivită pentru Sighet

Castane prăjite şi la Sighetu Marmaţiei. Cum toamna este sezonul castanelor, ca în fiecare an le găsim şi la Sighet. Ce-i drept, nu foarte multe, dar ele pot fi găsite şi aici. Cu toate că sunt la un preţ destul de accesibil, sighetenii nu se prea înghesuie ca şi altădată la tarabele cu castane.
Sighetenii care nu au reuşit să ajungă la Festivalul Castanelor de săptămâna trecută se pot bucura de castane şi la Sighet. Din această săptămână au apărut şi aici castane de vânzare, proaspăt prăjite şi cu un miros îmbietor, la un preţ destul de accesibil. Aceeaşi comercianţi ca în fiecare an, cu aceleaşi preţuri, de 30 de lei kilogramul. Ce-i drept, sighetenii nu se prea înghesuie aşa cum se întâmpla în anii precedenţi.
 „Nu prea merg vânzările, comparativ cu anii trecuţi. Noi aducem de foarte mult timp, aducea bunica mea, mama mea, iar acum eu, dar anul acesta se vând destul de slab”, ne-a spus un comerciant.
Atât de poftă, cât şi ca remediu pentru diverse afecţiuni, castanele sunt cumpărate la Sighet în cantităţi foarte mici, de ordinul sutelor de grame. Până şi preţul acestora este indicat pe suta de gram şi nu pe kilogram. Explicaţia este una cât se poate de cunoscută, oamenii sunt foarte atenţi pe ce anume cheltuie banii în astfel de vremuri.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.