Actualul deputat UDMR Stefan Béres nu se regăsește pe lista candidaţilor la Parlament

Actualul deputat UDMR Stefan Béres nu se regăsește pe lista candidaţilor la Parlament

Conferința judeţeană a UDMR care cuprinde cele două organizaţii teritoriale la care au participat 73 de delegaţi din zona Baia Mare, respectiv 21 delegaţi din zona Maramureşului Istoric şi-a ales cei 7 candidaţi la alegerile parlamentare din 9 decembrie pentru Camera Deputaţilor şi un candidat pentru Senat.

Din cei zece înscrişi pentru Camera Deputaţilor, cei doi reprezentanţi al UDMR-Gruparea Nouă Szentgyörgyi Zsolt, Miklós Csaba şi actalul parlamentar al UDMR din Maramureş Béres István preşedintele Organizaţiei UDMR al Maramureşului Istoric nu s-a regăsit pe lista celor 7 candidaţi pentru alegerile din 9 decembrie 2012.

Candidatul pentru circumscripţia electorală Sighetu Marmaţiei a fost desemnată proaspăta preşedintă a Organizaţiei Maramureş a UDMR şi consilierul local din Baia Mare Vida Noémi.

Vida Noémi a fost aleasă în fruntea Organizaţiei Maramureş a UDMR în luna septembrie anul curent unde l-a avut contracandidat pe Szentgyörgyi Zsolt reprezentantul Noii Grupări, alegeri la care fostul preşedinte Ludescher István, viceprimarul oraşului Baia Mare a renunţat să candideze.

Pentru alegerile din 9 decembrie pentru senat din partea UDMR, Maramureş va candida jurnalistul Simori Sándor şi  profesoara de limba şi literatura maghiară la Liceul Leöwey Klára din Sighetu Marmaţiei Herlea Aurelia.

Lista candidaţilor din partea UDMR Maramureş pe colegii arata astfel:

1.Bónis István – Baia Mare vest

2.Böndi Gyöngyike – Baia Mare est

3.Vicsai István – Seini

4.Székely Miklós – Târgu Lăpuş

5.Szakács Levente – Borşa, Vişeu

6.Vida Noémi – Sighetu Marmaţiei

7.Kovács Richard – Mara, Cosău.

Cazul lui Béres István a fost remediat de Biroul Permanent Naţional al UDMR-lui care a decis candidatura lui pentru Colegiul nr. 6 Sighetu Marmaţiei.

Cine va ieşi în cele din urmă de pe lista UDMR Maramureş, deocamdată nu s-a decis.

 
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.