Acţiuni de prevenire şi combatere a evaziunii fiscale

Acţiuni de prevenire şi combatere a evaziunii fiscale

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Maramureş, alături de comisari din cadrul Gărzii Financiare Maramureş şi inspectori ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Maramureş, au organizat şi executat, la finele săptămânii trecute, acţiuni de  prevenire şi combatere a faptelor de evaziune fiscală. Oamenii legii au acţionat pentru combaterea evaziunii fiscale comise atât prin comercializarea ilegală a unor produse cât şi prin munca la negru.
Cu ocazia acţiunilor, au fost verificaţi 30 de agenţi economici iar în 12 cazuri s-au constatat abateri de la regimul comerţului în România, fapt pentru care s-au aplicat amenzi în valoare de 11.500 lei. De asemenea, autorităţile au ridicat în vederea confiscării produse nealimentare în valoare de 550 lei şi suma de 1.600 lei, provenită din vânzarea ilegală a unor legume şi fructe.
Pe linia prevenirii şi combaterii muncii la negru poliţiştii, împreună cu inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Maramureş, au verificat 13 angajatori faţă de care se efectuează verificările de specialitate. În funcţie de rezultatul acestor verificări se va propune soluţia legală corespunzătoare.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.