Acţiuni ale poliţiştilor maramureşeni, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică

Acţiuni ale poliţiştilor maramureşeni, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică

În perioada 2-4 noiembrie s-au desfăşurat şi în judeţul Maramureş acţiuni în sistem integrat, în care au fost angrenaţi poliţişti ai structurilor de ordine publică, poliţie rutieră, transporturi, investigaţii criminale, investigare a fraudelor şi arme, explozivi şi substanţe periculoase, pentru prevenirea şi combaterea activităţilor infracţionale, în special a celor comise în stradă.
În acest interval poliţiştii au aplicat 114 sancţiuni contravenţionale, din care 51 prevăzute de Legea 61/1991 privind ordinea şi liniştea publică şi 58 la regimul circulaţiei (5 –alte sancţiuni). Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de 75.810 lei.
S-a acţionat pentru prevenirea accidentelor rutiere prin depistarea conducătorilor auto aflaţi la volan sub influenţa băuturilor alcoolice precum şi a celor care depăşesc limita legală de viteză în localitate. Poliţiştii Serviciului Rutier au verificat 150 de vehicule. De asemenea au fost reţinute mai multe permise de conducere, 6 din ele pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice. Au fost constatate 8 infracţiuni rutiere: 2 la Baia Mare şi câte una la Târgu Lăpuş, Tisa, Săliştea de Sus, Şomcuta Mare, Fărcaşa şi Poienile de sub Munte.
De exemplu: În 04.11.2012, poliţiştii Secţiei 4 Poliţie rurală Leordina au oprit pentru control un autoturism pe raza comunei Poienile de sub Munte, pe DJ 187. La volanul autoturismului s-a aflat Ioan P., de 28 ani din Repedea care nu a putut prezenta pentru control actele autoturismului. În urma verificărilor efectuate a rezultat că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie, iar numerele provizorii de înmatriculare erau expirate şi au fost atribuite unui alt autoturism. În cauză se efectuează cercetări faţă de Ioan P, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, punerea in circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare.
Împreună cu poliţişti de la investigarea fraudelor, rutieriştii au acţionat şi pentru identificarea şi verificarea legalităţii activităţilor de transport persoane precum şi pentru sancţionarea transportatorilor clandestini din judeţul Maramureş. Au fost verificate 81 de mijloace de transport iar valoarea sancţiunilor aplicate s-a ridicat la 41.000 lei.
O atenţie deosebită s-a acordat combaterii cerşetoriei şi prostituţiei pe raza municipiului Baia Mare. Poliţiştii de ordine publică au legitimat 53 de persoane şi au aplicat 53 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 20.400 lei.
De asemenea poliţiştii de investigaţii criminale au pus în executare 4 mandate de executare a pedepsei închisorii. Cei 4 bărbaţi prinşi şi introduşi în arestul IPJ Maramureş sunt toţi băimăreni: Adrian F. de 35 de ani şi Florin D. de 37 ani, fiecare având de ispăşit o pedeapsă de 1 an şi 4 luni închisoare pentru comiterea infracţiunii de ultraj şi Istvan M. de 47 ani şi Mihai P. de 30 de ani, condamnaţi fiecare la 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.