"Acasă înseamnă Europa"

"Acasă înseamnă Europa"

Astăzi în cadrul unei conferinţe de presă la Primăria Sighetu Marmaţiei, a avut loc încheierea proiectului „Acasa înseamnă Europa”, care s-a desfăşurat pe perioada 9-15 septembrie. În cadrul conferinţei, membrii prezenţi şi-au exprimat opiniile şi concluziile finale, la care au ajuns în urma acestui proiect.
La conferinţa de astăzi au luat parte Primarul Municipiului Sighetu Marmaţiei,Ovidiu Nemeş, reprezentanţii Asociaţiei „Lugnano in Europa”, Alessandro Dimizani şi Rossella Fratoni, precum şi preşedintele Asociaţiei „Acasă înseamnă Europa”, Claudia Gampe. La cuvânt au luat parte toţi, manifestându-şi plăcerea de a fi participat la această campanie, dar nu mai întâi de discursul de deschidere a primarului municipiului, Ovidiu Nemeş : „Ca edil al Municipiului Sighetu Marmaţiei, îmi exprim întreaga apreciere şi sunt extrem de încântat de faptul că acest parteneriat funcţionează între primăriile noastre şi de înfrăţirea pe care Sighetu Marmaţiei o are cu oraşul dumneavoastră, cu Lugnano. Sper ca vizita dumnevoastră la Sighetu Marmaţiei să fi descoperit o calitate pe care maramureşenii o au, aceea de gazde bune. În acelaşi timp, astăzi avem startul celei de-a doua ediţii a Festivalului Eternul Maramureş şi mă bucură faptul că acesta coincide cu faptul că sunteţi oaspeţii noştri, pentru că avem atât de multe asemănări în istoria noastră, încât putem marca un nou început pentru relaţiile dintre cele două oraşe. În acelaşi timp, atât eu ca primar al Municipiului, cât şi Consiliul Local, vreau să vă asigurăm de întregul nostru suport, pentru toate proiectele pe care împreună cu doamna Gampe şi cu colegii de la Biroul de Strategie, le veţi derula cu primăria Sighetu Marmaţiei, o parte dintre ele le-am şi discutat înainte şi pe care ni le dorim a fio realizate,pentru cele două oraşe, atât pentru Lugnano, cât pentru Sighetu Marmaţiei, pentru acest schimb de informaţii, de obiective şi de ce nu, ajungând într-o latură economică, care e atât de importantă pentru cele două comunităţi”.
Reprezentanţii celor două asociaţii au stabilit faptul că obiectivele proiectului “Acasă înseamnă Europa”, au fost îndeplinite pe deplin. Activităţile socio-culturale desfăşurate împreună au dus la concluzia că doar prin interacţiune se poate simţi spiritul de uniune dintre comunităţi. Participanţii de origine italiană au fost extrem de mulţumiţi de modul în care au fost primiţi la Sighet şi de căldura de care dau dovadă cei de aici, dar de asemenea şi de tradiţia care încă se păstrează.
“Temele pe care le-am dezbătut în aceste zile au reflectat exact ce am găsit noi la Sighetu Marmaţiei, Cetăţeni activi pentru Europa, acest lucru l-am găsit în Administraţia Publică sigheteană. Nu am mai întâlnit niciodată, nicăieri o asemenea administraţie care să fie atât de deschisă proiectelor europene şi stilului de viaţă european. Prin urmare, întâlnirea cetăţenilor pentru a forma aceste uniuni între oraşe, ne-a demonstrat încă o dată că într-adevăr putem merge împreună pe acelaşi drum”, sus’ine Alessandro Dimiziani, reprezentant al Asociaţiei "Lugnano in Europa".
Proiectul “Acasă înseamnă Europa” a fost un bun prilej de a demonstra încă o dată că maramureşenii sunt oameni cu tradiţii care încă se păstrează, acest lucru fiind spus de înşişi reprezentanţii Asociaţiei „Lugnano in Europa”, care au mărturisit în cadrul conferinţei de azi că s-a mers “mai încolo de ce trebuia” şi de asemenea au confirmat mai multe proiecte pe viitor alături de Primăria Sighetu Marmaţiei.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.