4.500 de pachete de ţigări confiscate de poliţiştii de frontieră

4.500 de pachete de ţigări confiscate de poliţiştii de frontieră

În ultimele 24 de ore, lucrători din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au confiscat 4.500 pachete ţigări de provenienţă ucraineana şi au intocmit lucrare penală la 3 persoane pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi evaziune fiscală.Astfel, ieri, în jurul orei 17.00, o patrulă din cadrul SPF Sighetu Marmaţiei a observat două persoane care au trecut apa râului Tisa, din Ucraina în România, transportând mai multe colete voluminoase. 
Imediat, la faţa locului s-a deplasat o echipă de intervenţie care împreună cu alţi lucrători de-ai noştri au închis direcţiile probabile de deplasare ale celor doi. 
La vederea poliţiştilor de frontieră, persoanele în cauză au încercat să fugă, dar au fost reţinute imediat şi identificate ca fiind H. P. de 15 ani din localitatea Tisa, respectiv A. Ionel de 18 ani din Sighetu Marmaţiei.  La faţa locului, au fost descoperite şi ridicate în vederea confiscării 4 baxuri care conţin cantitatea de 2000 pachete ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 17.900 lei.  
Celor doua persoane li s-a întocmit lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă , conform Legii 86/2006 privind Codul Vamal al României.
În continuare, se fac cercetări pentru identificarea tuturor persoanelor implicate şi documentării întregii activităţi infracţionale.Tot ieri, în jurul orei 23.00,  poliţiştii de frontieră din cadrul STPF Satu Mare au oprit pentru control, pe comunicaţia Satu Mare-Zalău un autoturism marca Skoda Octavia, la volanul căruia se afla M. Ioan de 37 de ani din localitatea Diosig. Existând suspiciuni cu privire la existenţa unei cantităti de ţigări provenită din contrabandă în interiorul maşinii, persoana în cauză şi autoturismul au fost conduse la sediul serviciului pentru efectuarea unui control amănunţit. 
În urma controlului efectuat, a fost descoperită ascunsă în locaşuri special amenajate, mai exact sub bancheta şi în spoilerul din spate, respectiv în pavilionul autoturismului, cantitatea de 2500 pachete ţigări în valoare de aproximativ 10.700 lei.Numitului M. Ioan i s-a întocmit lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi evaziune fiscală.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.