VIDEO | 15 milioane de lei au fost alocați pentru reabilitarea si extinderea Școlii Gimnaziale „George Coșbuc” din Sighetu Marmației

15 milioane de lei au fost alocați pentru  reabilitarea si extinderea  Școlii Gimnaziale „George Coșbuc” din Sighetu Marmației. Proiectul a fost depus în anul 2018, iar azi a primit aviz favorabil din partea guvernului.

Proiectul de construire a unui corp de clădire nou beneficiază de finanțare prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, gestionat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) și a fost depus în anul 2018 de Școala Gimnazială ”George Coșbuc”și Primăria Sighetu Marmației.

Este un proiect mai vechi dar care acum sub conducerea Guvernului Liberal a fost aprobat. Cseke Attila, ministrul dezvoltarii, lucrarilor publice si administratiei, a semnat 15 noi contracte de finantare, cu o valoare totala de 142,72 milioane de lei, pentru modernizarea sistemului educational si socio-cultural din tot atatea localitati. Printre proiectele finanțate se numără și cel pentru reabilitarea si extinderea Scolii Gimnaziale „George Cosbuc” din Sighetu Marmatiei pentru care au fost alocate 15 milioane de lei. Acest proiect este extrem de important pentru Sighetu Marmației și pentru Școala Gimnazială „George Cosbuc”, fiind una dintre cele mai bune școli din oraș. Mă bucur că avem sprijinul Guvernului pentru a face investiții în educație și în municipiului Sighetu Marmației”, scrie viceprimarul Daniela Onița Ivașcu, pe pagina sa de facebook.

Este vorba despre un proiect de reabilitare și extindere a clădirii vechi a școlii, un proiect depus în anul 2018, pe AXA 10 POR

”De trei ani lucrăm alături de echipa din Primăria Sighet pe acest proiect, pentru a obține toate avizele. Astăzi am aflat că s-a finalizat cu succes, prin semnarea contractului de finanțare de către Ministerul Dezvoltării.  Acest proiect prevede realizarea unei construcții noi, în care vor funcționa noi săli de clasă, astfel încât, elevii școlii noastre nu vor mai fi nevoiți  să funcționeze în două schimburi, ca și până acum, având în vedere numărul mare de elevi ai școlii noastre, avem 1000 de copii în momentul de față, și astfel vom avea loc pentru toți, la program normal”, menționează Oana Tompoș, directorul unității de învățământ.

Vestea semnării contractului de finanțare a fost primită cu mare bucurie de conducerea școlii.

”Nu vă pot descrie în cuvinte cât e de important acest proiect pentru școala noastră și cât a fost de așteptat și de dorit acest proiect. A fost o mare dorință a mea, acest proiect, am urmărit mulți ani să existe o linie de finanțare, în mediul urban. Am identificat această linie de finanțare în anul 2018 și ne-am apucat de lucru, împreună cu Primăria Sighet. Ne dorim să avem o școală modernă, școala nouă va avea laboratoare, săli de clase noi, spațiu pentru toți copiii, o bibliotecă mare, o sală festivă, va fi o școală modernă, așa cum se cere în secolul 21”, spune Oana Tompoș.

Conducerea școlii e recunoascătoare întregii echipe care a muncit în acești trei ani pentru proiectul de finanțare. Proiectul are ca termen de implemnetare durata a trei ani, iar începerea lucrărilor va fi anunțată cât mai curând, în funcție de primii pași care trebuie parcurși în implementarea proiectului.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.