𝗣𝗲𝘀𝘁𝗲 𝟱𝟬 𝗱𝗲 𝗰𝗼𝗽𝗶𝗶, 𝗽𝗿𝗼𝗳𝗲𝘀𝗼𝗿𝗶, 𝗽𝗮̆𝗿𝗶𝗻𝘁̦𝗶, 𝗷𝗮𝗻𝗱𝗮𝗿𝗺𝗶, 𝗽𝗼𝗹𝗶𝘁̦𝗶𝘀̦𝘁𝗶, 𝗽𝗮̆𝗱𝘂𝗿𝗮𝗿𝗶- 𝗰𝘂 𝘁𝗼𝘁̦𝗶𝗶 𝗮u 𝗱𝗲𝘃𝗲𝗻𝗶𝘁 𝗮𝘀𝘁𝗮̆𝘇𝗶 „𝗘𝗰𝗵𝗶𝗽𝗮 𝗠𝘂𝗻𝘁̦𝗶𝗹𝗼𝗿 𝗖𝘂𝗿𝗮𝘁̦𝗶 „

𝐽𝑎𝑛𝑑𝑎𝑟𝑚𝑒𝑟𝑖𝑎 𝑀𝑜𝑛𝑡𝑎𝑛𝑎̆ 𝑑𝑖𝑛 𝑀𝑎𝑟𝑎𝑚𝑢𝑟𝑒𝑠̦ sărbătorește anul acesta 20 de ani de existență, prilej cu care am ales să petrecem această zi festivă împreună cu colegii noștri jandarmii montani, cu polițiști, pădurari, elevi, profesori și părinți, într-un loc cum nu se putea mai potrivit- în natură. Și pentru că tot astăzi elevii și profesorii sărbătoresc Ziua Educației, s-a desfășurat o veritabilă oră de educație civică și ecologică în zona Barajului Firiza.

La ora 9.00 au dat strigarea, s-au îmbarcat în autobusul albastru al Jandarmeriei și am spus start aventurii.

Ajunși la Firiza, atât cei mici, cât și cei mari, au făcut curățenie în pădure și pe traseul către lac, după care au ascultat încântați relatările jandarmilor montani despre întâlnirile cu urșii, despre cum recunoaștem urmele animalelor sălbatice, dar și despre misiunile de găsire și salvare a unor turiști rătăciți sau despre secretele unei drumeții reușite.

Reprezentanții Ocolului Silvic Firiza le-au vorbit copiilor despre importanța pădurii pentru viață, polițiștii i-au sfătuit să nu aibă încredere în necunoscuți, iar colegii de la Centrul Antidrog le-au oferit ca alternativă la droguri, petrecerea timpului în natură.

Atât elevii de liceu, însoțiți de profesorii lor, cât și micii preșcolari s-au străduit să adune cât mai multe gunoaie pentru a-și arăta grija față de mediul înconjurător și pentu a transmite mesajul că sănătatea munților noștri este și sănătatea noastră.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.