Vremea

VREME REA: Maramureșul,sub amenințarea ploilor și inundațiilor până la noapte

marti , 25 iul 2017, ora 18:38       de Ionița Ilieș       Vremea

 Maramureșul se află sub amenințarea ploilor și inundațiilor până la noapte. Meteorologii au emis ieri o avertizare cod galben valabilă pentru întreg județul, de precipitații însemnate cantitativ și intensificări ale vântului ce vor lua aspect de vijelii. La rândul său, Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis o atenționare hidrologică în care avertizează asupra faptului că se vor înregistra creșteri ale debitelor mai multor râuri din județ, cu posibile depășiri ale cotelor de atenție.


În cursul zilei de ieri, Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de precipitații și vijelii pentru județul Maramureș, valabilă până miercuri la ora 03:00. În această după-masă însă Prefectura Maramureș a revenit cu o informare asupra faptului că județul se va afla sub avertizare de cod portocaliu, înregistrându-se precipitații însemnate, precum și vânt și vijelii. Au fost vizate cu precădere zonele Șomcuta Mare, Târgu Lăpuș, Ulmeni, Bicaz, Boiu Mare, Copalnic Mănăștur, Coroieni, Mireșu Mare, Oarța de Jos, Valea Chioarului și Vima Mică. S-au înregistrat descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului cu aspect de vijelie, depășind la rafală 90 km/oră, dar în unele zone și grindină de dimensiuni medii.  

Institutul Național de Gospodărire a Apelor a emis o atenționare cod galben de scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenție pe afluenții mici ai Someșului și afluenți bazin mijlociu, județele Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Cluj, precum și bazinul Crasna. Această avertizare este valabilă până în această seară la ora 24:00.

 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Cine credeţi că ar trebui să vegheze la preîntâmpinarea faptelor de vandalism din oraş?
Poliţia Locală
Poliţia naţională
Cetăţenii

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM