Social

VOCEA STRĂZII: Maramureșenii critică abuzurile din timpul protestelor

luni , 13 aug 2018, ora 19:31       de MIHAELA ȘUTEA       Social

Maramureșenii critică incidentele petrecute  vineri la mitingul din capitală al diasporei. Ei sunt de părere că huliganii nu și-ar fi avut locul în rândurile protestatarilor, dar și că jandarmii nu ar fi trebuit să acționeze cu atâta brutalitate față de manifestanții pașnici.


VOCEA STRĂZII: 


”Am venit acasă din Italia, sunt în vacanță și nu prea mă ocup cu politica. Am auzit că au protestat oamenii ca să dea jos guvernul. Actele de violență puteau fi evitate spunându-le oamenilor să stea cuminți sau jandarmii să nu tragă cu arma sau să dea cu tunul pe mulțime.

Imi  este rusine că intr-o țară ca România, după 30 de ani de democratie, se mai întamplă astfel de nenorociri. Îmi pare bine că nu s-a întamplat să moară cineva acolo. Eram de râsul Europei ! Și așa presa străină de abia așteaptă să se întâmple câte ceva. ”

"Cum trăiește poporul român acum n-a  trăit în existența ființei sale, sunt de toate, dar trebuie muncă! Ori dacă nu vrei să muncești, nimeni nu-ți dă de gratis. Mentalitatea românească e cea mai slabă, împătimită în acest popor.”

” Părerea mea contează mai puțin, dar oricum le ignor, această conducere a țării nu mi-a plăcut, nici nu i-am votat și nici nu-i  voi vota niciodată! Și nu-mi place că , în anul acesta al Centenarului, în loc să-i primim cu brațele deschise, să ne putem uni și să facem ceva din țara noastră bogată, le-am dat cu gaze lacrimogene. Adică i-am îndepărtat, n-avem nevoie ! Nu mai țin cont de declarațiile din partea conducerii țării, că ăla-i așa, că e de vină, că președintele e de vină. Păi ce-a spus președintele ? A spus să se analizeze aceasă situație căci este imposibil de trăit în țara noastră unde am învățat și unde am învățat cum să ne comportăm. Lumea străină ne respectă și conducerea noastră își bate joc de noi ! Eu am învinovățit mereu că poporul n-a mers la vot. Ei se laudă acum ca i-a votat poporul dar poporul i-a ales cu 3 milioane, dar poporul e mai mare. Însă vina e a noastră, a celor care n-au fost la vot. Poate că și un alt partid nu făcea mai multe decât ăsta, dar poate că nu strica situația care a fost cu trei ani în urmă. Acum suntem la pământ, la pământ ! Cresc prețurile, ne-a omorât cu 100 lei la pensie și te duci în piață și dai 100 lei pe nimic aproape, și vii acasă cu sacoșa goală, sau la magazin, așa stă treaba ! Sper că ne deschidem ochii , să ne trezim si la viitoarele alegeri ne ducem la vot. Să ne uităm pe cine pe ce listă este. Eu nu zic, sunt parlamentari, deputați și senatori care nu sunt buni și în alte partide , nu  numai în ăsta, dar vina a noastră este ! Când fac întrunirile acelea, să le spunem în față, fiecare ce a greșit ! Atunci tu, să nu mai fii din parlament ! Du-te afară și-ți vezi de afacerile tale, dacă sunt mai rentabile dacă nu, nu trăi pe banii noștri, să ni-i furi în fiecare zi. ”

Au fost grupuri care n-au fost, cum să vă spun, civilizate, și au fost oameni care au făcut un protest pașnic.  Au fost abuzuri și din partea jandarmeriei și din partea unor grupuri de oameni.”

M-aș fi așteptat, a fost prima manifestare la care am participat, deoarece sunt văduvă de un an jumate și mă descurc foarte greu,de atunci. Și eu știu că democrația se construiește în stradă, dar am crezut că va fi o mișcare mai civilizată, am scris și eu o pancartă, vreau să trăiesc decent să nu fiu o povară pe spatele copiilor, și jos cu pensiile nesimțite ! Mi s-a mai luat un interviu în care am declarat că încerc să lupt împotriva lichefierii banilor și pentru tineret, pentru viitorul țării.”

Nu avem locuri de muncă după școală. Trebuie să ne căutăm noi. Să avem locuri de muncă, asta ne-ar determina să nu plecăm. În străinătate se plătește mai bine și alegem să mergem acolo.

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM